Salaja sööjast aasta salenejaks: 64 kilo kaotus andis neiule enesekindluse tagasi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlotte Randall.
Charlotte Randall. Foto: News Service South West

Üle saja kilo kaalunud teismeline Charlotte Randall unistas näitlejaks saamisest, kuid suur kehakaal hoidis teda tagasi. Nüüdseks on neiu Slimming Worldi abiga normaalkaalu saavutanud ja julgeb rõõmuga ka lavale astuda.

«Kehakaal hoidis mind õpingutes palju tagasi,» rääkis ta Daily Mailile. «Ma olin alati see häbelik tüdruk tagumises reas, kes peitis end avaratesse riietesse ja ei tahtnud kandvaid rolle. Nüüd võtan ülikooli kõrval tantsu lisatunde ja mul oli isegi enesekindlust hiljuti tantsuvõistlusest osa võtta.»

Charlotte Randall varem.
Charlotte Randall varem. Foto: SWNS.com / SWNS.com

Charlotte oli alati klassi suurim tüdruk, kuid kõige suurem kaalutõus toimus teismeeas. 12 kuuga võttis ta juurde 30 kilo. «Ma võtsin nii kiiresti juurde, et üle keha tekkisid venitusarmid. Häbenesin ennast ja mul oli selle pärast nii piinlik. Vihkasin oma keha üle kõige ja veetsin tunde internetis, et õppida, kuidas kaalust maha võtta. Mulle ei meeldinud avalikus kohas süüa, sest ma arvasin, et inimesed peavad mind aplaks. Tihti peale nälgisin terve päeva, et õhtul kodus üksi olles süüa.»

Ülekaalu tõttu koges Charlotte palju piinlikke hetki. Näiteks rebenesid tal kord püksid avalikus kohas katki ja kord ei saanud ta lõbustuspargis sõitma minna, sest sõiduki turvavöö ei ulatunud kõhu ümbert kinni.

Charlotte Randall nüüd.
Charlotte Randall nüüd. Foto: SWNS.com / SWNS.com

Salaja proovis Charlotte kaalust maha võtmiseks paastumist, dieetjooke ja kiireid dieete, mille tõttu tekkis tal veelgi suurem nälg. Lõpuks võttis ta iga kord aina rohkem juurde, kui dieedi alguses kaotada suutis.

Kord käis ta koos emaga rannas ja tundis end seal nii ebamugavalt, et kurtis oma muret emale, kes oli juba Slimming Worldi (Kaalujälgijate) liige. Ema utsitamisel liitus temagi grupiga. «Algus oli minu jaoks väga raske, sest ma olin siis alles 17-aastane ja grupi kõige noorem liige. Mul oli häbi, et olin nii noorelt end käest lasknud. Tegelikult ei oleks ma pidanud üldse muretsema, sest kõik olid väga sõbralikud,» teab ta nüüd.

Charlotte Randall nüüd.
Charlotte Randall nüüd. Foto: SWNS.com / SWNS.com

Alates liitumisest on Charlotte maha võtnud 64 kilo ja tänavu valiti ta aasta salenejaks. Tervislikku kaalu saamine on teinud teda palju enesekindlamaks. Tänu sellele tegeleb ta julgelt laulmise, näitlemise ja tantsuga.

«Varem vihkasin ma igasugust sporti, sest see ajas mind higistama ja tegi näost punaseks. Pealegi häbenesin ma oma keha ja ei julgenud jõusaali minna, sest arvasin, et kõik vaatavad mind. Nüüd käin trennis ja armastan seda väga. Tänu sellele tunnen end tugevalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles