Uuring: selle tegevuse üksinda tegemine muudab õnnetuks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monkeybusiness Images / PantherMedia / Monkeybusiness Images

Uue uuringu kohaselt on just see harjumus õnnetu tunde peamiseks põhjuseks.

Oxfordi ülikooli ja Riiklik Sotsiaalteaduste Uuringukeskus viisisd läbi uuringu, milles osales üle 8000 Suurbritannia täiskasvanu. Uuringu eesmärgiks oli vaja välja selgitada, kuidas inimesed saaksid päevast päeva paremini elada.

Enamus inimestel põhjustab meeleolu langust olustikulised muudatused nagu halb ilm, kaootiline transport, kuid leidus ka üllatavamaid faktoreid, kirjutab Independent. Üllatavalt mõjutab üksi söömine tugevamalt halba enesetunnet kui ükski teine tegur, välja arvatud vaimsed haigused. Inimesed, kes sõid üksinda, olid keskmisest palju õnnetumad.

Kõige õnnetumad olid täiskasvanud, kes kannatasid mõne vaimse haiguse käes, näiteks ärevushäirete, depressiooni või paanikahäirete puhul.

Uuringu läbiviijad rõhutasid, kui oluline on õnnetundeks näost näkku suhtlemine. Inimeste omavaheline suhtlus ja sotsiaalne läbikäimine mõjutab otseselt õnnetunnet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles