3 nippi, kuidas äädikakärbestest lahti saada (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äädikakärbsed.
Äädikakärbsed. Foto: C. GENDRON / SWNS.com / C. GENDRON / SWNS.com

Äädikakärbsed on suvel tõeline nuhtlus, mis tekitab tunde, et köök on must ja räpane, isegi kui see seda ei ole.

Suve võlud ja valud – ühelt poolt on kauaoodatud soojad ilmad igati teretulnud, teisalt jällegi kaasnevad sellega ka mõned ebameeldivused. Lauale jäetud puuviljadele kogunevad mõne aja möödudes äädikakärbsed, mis valmistavad peavalu igale koduomanikule. Õnneks on olemas viisid, kuidas neist lahti saada:

Organiseeri oma köök

Kõige lihtsam on üleküpsenud puuviljad kiiresti ära süüa või minema visata. Ära jäta puuvilju lauale seisma, vaid pane nad külmkappi. Need, mida sa enam süüa ei kavatse, viska ära. Tühjenda prügikasti tihedalt ja vaata, et ka see oleks puhas.

Tee koonuslõks

Üks kõige rohkem tuntud viis äädikakärbestest lahti saada on koonuslõksu ehitamine. See võtab kõigest minuti. Meisterda paberist koonus, mille otsas oleks väike ava, kust äädikakärbes läbi mahub. Võta purk, kuhu plaanid äädikakärbseid koguma hakata ning täida see kas siirupi või mõne puuviljaga. Pane purgile peale koonus, otsaga purgipõhja suunas.

Meisterda lõks toidukilest

See meetod toimib sama põhimõttega nagu koonuslõks, kuid erineb siiski natukene. Nimelt võta tass, kuhu paned sisse siirupi või mõne puuvilja. Seejärel tõmba klaasile toidukilega kiht peale. Toidukilesse tee aga hambatikuga väikesed augud, kust äädikakärbsed saavad läbi minna. Toidukile tasub kinnitada tassi külge näiteks patsikummiga, et see kindlalt kinni oleks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles