Toidud, mis annavad nahale loomuliku sära

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Woman hand with tomatoes between her fingers
Woman hand with tomatoes between her fingers Foto: Murat Subatli / PantherMedia / Murat Subatli

Mõned toiduained on nii head, et võid unustada kõikvõimalikud pildile lisatavad filtrid. Õigeid asju süües saab nahk loomuliku sära.

Tsitruselised

Apelsinid, sidrunid, laimid... C-vitamiin aitab nahal toota nahka ühtlustavat kollageeni ning parandab naha üldist tekstuuri. Lisaks on C-vitamiin antioksüdant ning aitab nahka päikesepõletuse korral.

Mustikad

Antioksüdandid mustikates aitavad nahka  põletike korral ning ennetavad vähki.

Roheline tee

2007. aastal tehtud uuringu kohaselt tõestati, et rohelise tee joomine aitab võidelda nahavähiga. See kasutegur on suurim, kui juua päevas kaks kuni kuus tassi rohelist teed, kirjutab The Journal of Nutritional Biochemistry.

Spinat

Väljaanne International Journal of Cancer on avaldanud uurimuse, mille kohaselt ka spinat on suur abimees nahavähi ennetamisel. Lisaks aitab E-vitamiin nahal toime tulla ümbritsevate kahjuteguritega. Lehtedes olev vesi tungib rakumembraanidesse, vähendades kortse.

Tomat

Tomat aitab võidelda vananemismärkidega. Osakesed, mis muudavad tomati värvuse punaseks, aitavad nahal elimineerida keemilisi radikaale, mida ultravioletkiired tekitavad.

Allikas: Women's Health

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles