Retseptisoovitus: ricottatäidisega spinatiravioolid

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig jagab väga huvitavat ravioolide retsepti. Spinat pastataigna sees värvib kogu toidu kaunilt roheliseks, lisab vitamiine ja natuke maitset muidugi ka, kuigi mitte nii tugevat, et spinatipõlgurid sellele toidule «ei» suudaksid öelda.

Vaja läheb:

  • 250 g jahu (ideaalis durum)
  • 50 g spinatit
  • 2 muna
  • Suts soola
  • 200 g ricottat
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 2 spl päikesekuivatatud tomati pestot
  • Soola-pipart
Foto: Kadri Raig

Löö munad kaussi, lisa sinnasamasse spinat ning surista kõik saumikseriga nii ühtlaseks kui vähegi võimalik.

Sega jahu pisukese soolaga, moodusta sellest lauale kuhjake ning selle sisse tee süvend, kuhu saad kallata munasegu.

Sega munasegu alguses kahvliga järjest rohkem jahu sisse, ning kui peaaegu kõik on segamini, siis võta appi käed ning sõtku tainas ühtlaselt siidiseks.

Paki taignapall toidukilesse ning jäta umbes pooleks tunniks puhkama.

Samal ajal sega omavahel kokku kõik täidise ained, maitse ning kohenda koguseid, kui vaja.

Kui tainas on puhanud, siis rulli see pastamasinaga kõige õhema tasemeni. Mulle meeldib tainast kõige jämedamal tasemel 5 korda masinast läbi lasta seda vahepeal uuesti kokku voltides - see aitab kuidagi eriti siidise tulemuse saada. Järgmistel tasemetel piirdun kõigil ühe rullimisega.

Lõika taignast välja endale meelepärase suurusega ringid (mul oli umbes 8 cm diameeter), selleks saab kasutada ka näiteks klaasi äärt.

Tõsta taigna keskele umbes 1 tl täidist, määri taignaääred väga õrnalt veega, tõsta teine taignaring täidise peale ning suru servad kokku nii, et õhumulle kuhugi sisse ei jää.

Hoia ravioole ühe kihina jahuga kaetud pinnal kuni kõik ülejäänud valmis meisterdad.

Keeda ravioole kõvasti mulisevas soolavees umbes 1,5 minutit.

Piserda peale väga head oliiviõli ning pisut tüümianilehekesi ja serveeri kohe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles