Retseptisoovitus: kreemjuustu panna cotta rabarberi-apelsinikastmega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Toidublogija Mari-Liis Ilover jagab retsepti, kuidas valmistada dekadentne panna cotta.

Kogus: neli-viis portsjonit

Valmistusaeg: 15 minutit

Ooteaeg: neli tundi

Koostisosad:

  • 1 dl 35-protsendilist koort
  • 1 dl piima
  • 50 g suhkrut
  • 2 tl vanilliekstrakti või -suhkrut
  • 2 želatiinilehte
  • 200 grammi maitsestamata Gourmet Club kreemjuustu

    Rabarberi-apelsinikaste:
  • 100 grammi rabarberivarsi
  • 4 sl suhkrut
  • Poole apelsini mahl ja riivitud koor

Juhised:

Kuumuta koor ja piim keemiseni. Tõsta pliidilt. Sega hulka suhkur ja vanill. Lase suhkrul segades täielikult lahustuda. Leota želatiinilehti külmas vees, seejärel pigista kuivemaks ja sega sooja koore hulka. Lase kümme minutit jahtuda, lisa kreemjuust. Sega ühtlaseks. Vala pokaalidesse, kausikestesse või hoopis espressotassidesse. Lase külmas tarduda vähemalt neli tundi.

Kastmeks tükelda rabarber ja tõsta koos suhkru, apelsinimahla ja riivitud apelsinikoorega kastrulisse. Keeda viis kuni seitse minutit, kuni rabarber on pehmenenud. Lase jahtuda ja serveeri koos panna cottaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles