Kuninglikku supervormi veini, pasta ja pilatesega

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meghan Markle'i sire ja sportlik figuur ei ole karmide loobumiste ja ränga treeningu tulemus, oh ei! Saladus on tasakaalus.
Meghan Markle'i sire ja sportlik figuur ei ole karmide loobumiste ja ränga treeningu tulemus, oh ei! Saladus on tasakaalus. Foto: JWMAL2 / MEGA/Scanpix
  • Usu, need on inimlikud ja liberaalsed vaated hea vormi hoidmiseks!

Mida küll Meghan Markle sööb ja kuidas treenib, et nii võrratu välja näeb?

Milline on kuninglik dieet? Meghan Markle astub altari ette suurima pinge ja tähelepanu all, mida üks naine võiks ette kujutada. Kogu maailm jälgib pingsalt tema välimust ja figuuri. Eeldused end selles olukorras segi kammida oleks justkui head… Mis trikke teeb kauni kehakuju nimel Meghan?

Meghan on otsekui tänapäeva muinasjutu peategelane, kes paneb naised üle maailma uskuma, et imed on võimalikud. Ole sa valgem või tumedam, vaba või lahutatud, siin- või sealpool maakera – ka sinu õuele võib ootamatult kapata prints ja paluda su kätt. Kuid ühes punktis ei anna armu ka modernselt feministlik maailm – muinasjutu peategelane võiks endistviisi ilus olla. Ja seda Meghan on.

Meghan Markle'i on silmanähtavalt heas vormis, elurõõmu ja energiat täis. Kuid sire kaunitar pole kaugeltki kõhn ega alatoimetud, mida kinnitavad ka tema vaated. 
Meghan Markle'i on silmanähtavalt heas vormis, elurõõmu ja energiat täis. Kuid sire kaunitar pole kaugeltki kõhn ega alatoimetud, mida kinnitavad ka tema vaated. Foto: MPI99/Capital Pictures / MPI99/Capital Pictures/Scanpix

Naisel, kes täna prints Harry kaasaks saab, on ka kadestamisväärne kehakuju – sportlik, sire ja sale. Võiks isegi öelda, et habras. Ning kuna paljud naised järgivad kõiges Meghani eeskuju, on üsna loomulik, et snitti võetakse ka dieedi- ja trenniküsimustes. Kui mujal on igasugune kopeerimine kahtlase väärtusega ettevõtmine, siis viimases valdkonnas tasub see isegi ära. Sest niivõrd normaalseid, inimlikke ja liberaalseid vaateid hea vormi hoidmiseks nagu Meghanil, avalikult areenilt vaevalt leiab!

Esiteks on sale kaunitar rahulikult teatanud, et mingit pulmaeelset dieeti ta pidada ei kavatse. Tema söömis- ja trenniharjumused on juba aastaid samad olnud. Heas vormis püsimine pole mingi projekt, vaid elustiili loomulik osa.

Enne kui pimesi järgida seda, mida teeb Meghan, tasub aga objektiivselt üle vaadata oma looduslikud eeldused. Moodne maailm müüb meile kehakuvandit, mille poole justkui igaüks püüdlema peaks. Tegelikult on meil kõigil erinev juba luustik, samuti kasv ja proportsioonid. Mõni keha tunneb end mugavamalt suurema ja teine väiksema rasvaprotsendi puhul. Ära aja taga illusiooni – ainus, mis püüdmist väärt, on hea tervis. Ohverdada treeningule-toitumisele oma normaalne elu ja ebaproportsionaalselt palju energiat – see on liiga kõrge hind! Õnneks lähtub täpselt samadest põhimõtetest ka meie loo veetlev peategelane.

Kuninglikku pruuti on õnnistatud küllalt miniatuurse luustiku ja saleda kehaehitusega. Ta on 171 cm pikk, kaalub 61 kg ning kannab rõivasuurust 6. (Andmed pärinevad ajast, mil kaunitar veel näitlejatööd tegi, kuid fotode kõrvutamisel võib uskuda, et ka praegu on Meghan Markle samas mõõdus.)

Meghani vanematest pole kumbki piitspeenike, kuid joogaõpetajast mustanahaline ema on endiselt heas vormis ning liikumispisik on tütrel seega pisipõnnist peale veres. Ta päriselt ka ei pinguta trennisaalis naba paigast ega pea ajuvabalt inimvaenulikke dieete, et selline välja näha. Jah, leidub palju avaliku elu tegelasi, kes seda salajas teevad, glasuurides kirurgilist sekkumist ja karmi loobumist täis argipäeva muretult tervislike repliikidega. Meghan nii ei tee. Raske uskuda, aga ta ongi inimlik tüüp. Naine, kes sööb. Vähe sellest – isegi veini joob! Ja teeb mõnusasti trenni, et püsida energiline ja terve.

Meghan Markle’i trennieelistused

Pilatese populaarsus tõuseb tänu kuninglikule iludusele kindlasti üleöö, sest just niisuguse kehakuju see treening kujundabki. Sitked, pikad ja sireda lihased, mis pole treenitud massiivseks, küll aga vastupidavaks ja elastseks. «See on parim asi, mida sa oma keha heaks teha võid,» on kaunitar US Weeklyle tunnistanud. «Kehakuju muutub kohe.» Pilatese eri versioonidest eelistab Meghan treenida Mehaformeri masina abil. Sama trenni fännid on ka pesuinglist modell Alessandra Ambrosio ja näitlejatar Sofia Vergara. Kõigil neil on ühtmoodi sire kehaehitus.

«Armastus jooga vastu on mul tänu emale veres,» rääkis Meghan ajakirjale Women’s Health. «Eelistan intensiivseid vinyasa tunde küünlavalgel. Jooksmine meeldib samuti – see on minu meetod meditatsiooniks, lubab mul oma peast välja pääseda, vabastab mõtetest.»

Kui tihti Meghan treeninguks aega leiab ehk palju tunde trennisaalis tuleb investeerida, et oleks lootust samasse liigasse pääseda?

Kaunitar on endise treeneri Craig McNamee sõnul väga sihikindel, ning tema tähtsaim eesmärk valitud elustiilis juures on hea tervis. Nii et ei mingit enese piinamist ega piitsutamist, aga samamoodi ei tule kõne alla viilimine. Ajal, mil tänane kuninglik pruut veel sarjas «Suits» näitlejana tegev oli, kuulus tema nädalasse kolm 45-minutilist toniseerivat, jõuharjutusi ja kardiotööd ühendavat treeningut. Lisaks mõni jooksu- ja joogapäev. Nii et mitte midagi üliinimlikku! Vaheldusrikas ja mitmekülgne liikuva inimese elustiil.

Võimalusel mahutab Meghan aktiivse tegevuse päeva esimesse poolde, mil energiatase kõrgem. Aga mis saab siis, kui kiire elustiili tõttu trenn vahele jääb? Mitte midagi ei saa, muretsemise asemel jätkab ta rõõmsalt ja rahulikult oma tavapärases elurütmis.

Prints Harry ja Meghan Markle
Prints Harry ja Meghan Markle Foto: Grant Melton/Caters News / Caters News Agency/Scanpix

Mida Meghan sööb?

Kõik karmid piirangud on kurjast! Vähemalt toimib selline suhtumine kuningliku pruudi puhul. Näiteks ei kavatsegi ta viimastel aastatel laineid löönud proteiinimaaniale ja süsivesikute piiramisele alla kirjutada. Ka see ei loe, et teine supersale kuningapere kaunitar Kate Middleton, kellega Meghanit alatasa võrreldakse, seda teeb. «Ma armastan süsivesikuid! Kellele siis ei maitseks pasta? Ja friikartulid – võin neid kas või kogu päeva süüa,» on Meghan rääkinud kokandusveebile The New Potato. «Söö asju, mida sa naudid, ja tee asju, mida naudid. Kui sa tunned ja kuulad oma keha, on kõik hästi.»

Fitnessivaimustuse tuules usuvad paljud kindlameelsed kaunitarid, et hea vorm ja alkohol samasse valemisse ei mahu. Meghan suhtub teemasse eluterve muretusega. «Loomulikult võtan ma eine kõrvale klaasikese veini – see on maitsev ja ma naudin seda,» kuulutab ta blogis The Tig. «Ma armastan head tummist punast ja värskendavalt karget valget veini. Kokteilidest on mu lemmikud vürtsikad tekiilakokteilid ja negroni. Ning hea šoti viski – puhtalt.» See aga ei tähenda, et väike klaasike kuuluks igasse päeva, kaugeltki mitte! Samas pole see kindlasti valdkond, milles Meghan endale liigselt piiranguid seaks.

Milline on siis tavalise päeva menüü? Hommikueineks värsketest marjadest smuuti, mis timmitud tummisemaks vitamiinide ja proteiinipulbriga. Aga see pole reegel! Reisides valib ta selle, mida parasjagu on – näiteks röstsaia, avokaado ja pošeeritud munad. Lõunaks mõni värske salat kala või juustuga, värske baguette ja klaasike veini. Õhtuks korralik soe roog, näiteks grillkana või mereannipasta, ning kui tuju on, siis ka mõni drink. Vahepalaks tervislikud snäkid, näiteks porgandid ja hummus, mida armastab ka Eesti erakordselt hea figuuriga lauljatar Laura Põldvere. «Lisaks rohelised mahlad, mandlipiim, chia-seemnetega puding – eelistan lihtsaid värskeid asju ja armastan väga kokata. Õppisin juba lapsepõlves, kui suurepärane inimeste liitja ja rõõmu allikas võib olla toit.»

Kõlab nagu liiga lõbus elu! Kui asi oleks niivõrd lihtne, siis peaksime me kõik ju supervormis olema. Ja tõsi – mõne piirangu, millest Meghan ise küll suurt numbrit ei tee, on ta endale samuti seadnud. Ta eelistab nädala sees vältida liha ning süüa võimalikult palju taimetoitu. Nädalalõppudel see kitsendus aga ei kehti, põhimõtteline vegan ta ei ole.

Samuti ei loobu ta desserdist – mõni hõrgutav jäätisetuutu lisab ju elule maitset, miks sa sellest siis keelduma peaksid! «Niipea kui hakkad end kusagilt liialt piirama, ajad loomuliku süsteemi kõikuma, ja see on kõige halvem. Mul pole dieeti, hea vormi saladus peitub tasakaalus! Leia elustiil, mis sulle sobib, toidud ja treeningud, mida sa tõepoolest naudid. Siis pole see mingi pingutus.»

Meghan Markle prints Harryga. Mul pole dieeti, hea vormi saladus peitub tasakaalus!
Meghan Markle prints Harryga. Mul pole dieeti, hea vormi saladus peitub tasakaalus! Foto: /AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles