Retseptisoovitus: kreemine pasta spargli, herneste ja kalamarjaga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine maitseküllane kreemises kastmes pasta on tõeliselt hõrk roog, millel lausa pidupäeva mekk juures, kuna lõppviimistluse saab pasta kalamarja toel.
Toidublogija Tuuli jagab enda kreemise pasta retsepti.
Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 20 minutit
Koostisosad:
- 300 grammi spagette või linguine'i pastat
- 300 grammi spargleid (vajadusel alumine osa koorituna ja tükeldatuna)
- 200 grammi rohelisi herneid
- 3-4 sl külma võid, tükeldatuna
- Sidrunikoor, riivituna
- Sidrunimahl
- 400 grammi Gourmet Club kõrvitsa-dijon sinepi kreemjuustu
- 150 grammi kalamarja (sobib nii lõhe- kui forellimari)
- Värske tüümian
- Värskelt jahvatatud must pipar
- Sool
Juhised:
Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendi juhistele. Umbes kaks minutit enne etteantud keetmisaega lisa potti spargel ja rohelised herned ning keeda veel kaks minutit. Kurna pasta koos köögiviljadega sõelal. Jäta umbes 1 dl pastakeeduvett alles.
Tõsta pasta koos köögiviljadega suurde kaussi. Lisa tükeldatud või, sidrunikoor ja -mahl, kreemjuust ning värskelt jahvatatud must pipar. Vajadusel lisa soola. Nopi juurde veidi värsket tüümiani. Sega kõik läbi ja kui pasta tundub liiga kuiv, lisa eelnevalt kõrvale tõstetud pastakeeduvett. Jaota pasta taldrikute vahel, jaota sinna peale kalamari, viimistle värskelt jahvatatud musta pipra ja tüümianiokstega. Serveeri kohe.