Nõid Alisa Mangi skandaalist: kedagi kinni ei seotud, mina seaduserikkumist ei näe

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Vikerraadios andis Igor Mangi skandaali teemal intervjuu «Selgeltnägijate tuleproovi» võitja, nõid Alisa Verde. Verde arvates Mangi skandaalis midagi seadusevastast polnud: «Vägistamist ei olnud, käperdamine seal-siin natukene... kas seoti kinni, kas hoiti ruumis kinni?»

Eesti Rahvusringhäälingu Vikerraadio hommikuprogrammis käis 15. mail külas nõid Alisa, kes jagas kuulajatega oma seisukohta Igor Mangi ümber sumisevast skandaalist. Nõid Alisa ise varem Mangist midagi kuulnud polnud. «Ma üldse ei teadnud, kes see mees on. Sain teada eile-üleeile. Siis mulle seletati lahti, et see on siin kuulus vana astroloog ja räägiti, mis keiss temaga juhtus.»

Verde vaatas juttude peale internetist artikleid ja «Pealtnägija» videot: «No esimene mõte oli, et Eesti on päris väike. Kusagil Venemaal keegi ei teeks isegi välja sellisest juhtumist ega teeks mingit uudist. Tegelikult mul tekkis natuke selline lõbus tuju pärast seda... no kuidas mina näen asja. Esiteks, me kõik  muutume kunagi vanadeks pervertideks. Saan aru, et mehike lõi külge nendele naistele. Minu jaoks see ilmselge. Aga ma ei näe suurt seaduserikkumist. Nad ei olnud lapsed, pedofiilia on seal juba välistatud.»

Selle peale kommenteeris saatejuht Taavi Libe, et politseini olevat jõudnud juba info, et ka alaealistega on sellised seigad juhtunud. Nõid Alisa sõnul oleks see teine asi, kui see kõik oleks tõestatud, mis tegelikult toimus: «Ma tean, kuidas need asjad toimuvad. Need Pealtnägijad ja nii edasi võtavad ühe protsendi tõsisest loost ja seda keeratakse-kruvitakse,» kirjeldab naine meediat oma silme läbi. Libe astub kolleegide kaitseks välja ja sõnab, et kuna «Pealtnägija» tegijad on ta kolleegid, siis see on puhtalt Verde arvamus.

Kuigi mitu meediaväljaannet küsitleb ohvreid ning juhtumitega tegeleb politsei, on siiski neid, kes Mangi ettevõtmises midagi kuritegelikku ei näe. Nõid Alisa on seisukohal, et midagi seadusevastast Mang toime pannud pole: «Vägistamist ei olnud, käperdamine seal-siin natukene... kas seoti kinni, kas hoiti ruumis kinni? Minule näiteks ei saa keegi niisama tulla ja toppida sõrmi sünnitamiskohta. Ma ei kujuta ette, et niimoodi võiks minuga teha.» Verde lisab, et tal ei ole absoluutselt Mangist kahju, kuna mees käitus nagu argpüks. «Ta käituski nagu pervert lõpuks. Kui ta teeks seda avalikult ja huumoriga ja ütleks: «Tulge, naised, avan teie alumisi tšakraid erilise programmiga, siis kõik kirjutaksid, et näete – mees veel praegu teeb, davai naised, tulge! Aga ei teinud nii, ise on loll».»

Alisa sõnul tegi Mang valesti seda, et valetas teadlikult naistele: «Ütles ühele, et sina oled eriline ja armud astroloogi ja järgmisele rääkis sama juttu. Vot seda ma halvustan.» Kuid kõige suuremaks veaks peab Verde hoopis Mangi loodud valet kontseptsiooni naiste peibutamiseks: «Kus oli tema kõige suurem viga? Vale kontseptsioon. Kui ta paneks internetti üles kuulutuse: «Siin on pakkumine naistele 40 pluss: tulge kogenud astroloogi juurde, kes puhastab teie alumisi tšakraid Elvis Presley muusika saatel. Ootan kenasid kogenud ja vähemkogenud naisi – tegeleme eriliste esoteeriliste rituaalidega, siis poleks probleemi, kõik saaksid aru.» Nõid arvab, et kindlasti olekski neid naisi, kes lööks end üles ja läheks ning jääks olemata see probleem, et Igor Mang on pervert, kes katsus.» «Siis võiks normaalselt katsuda üksteist nagu täiskasvanud inimesed, rahuldada oma hingelisi vajadusi,» arutleb ta.

Saatejuht Libe arvates ongi Igor Mang selline vananenud pervert ning ta uurib Verdelt, kas üldse on võimalik nii tšakraid avada. «Teoreetiliselt ja praktiliselt on tšakrate avamine võimalik, aga see on nii individuaalne töö, et kestab mitte üks päev, aga aastaid.» Saatejuht küsib nõialt, kas selline tšakrate avamine stiilis «kummarda ette, panen käe jalgade vahele» on üldse võimalik? «Teoorias on kõik võimalik. Mina ei usuks,» jääb nõid kidakeelseks.

Alisa Verde polnud varem oma sõnul Mangi ega tema tegemistega kursis, kuid imestab, et inimesed kohe aru ei saanud, et tegemist kahtlase inimesega. «Mangi pilti nähes on kohe näha, et pervo,» räägib Verde. Ta kujutab enda jaoks ette olukorda, kuhu olid Mangi väidetavad ohvrid sattunud: «Kui ma juba tuleksin tema juurde kabinetti, kus ta paneb Presley peale ja käsib kükitada, siis oleks arusaadav minu jaoks, et see pole mitte flirt, vaid pakkumine.»

Kui paljud usuvad, et selliste erakordsete võimetega inimeste poole pöördutakse viimases hädas, siis Verde seda ei usu. Tema sõnul kujutavad inimesed tihti ise ette, et neil on viimane häda käes. «Viimane häda» olevat laialivalguv mõiste. Nõid kirjeldab saatejuhile olukorda, kus naise poeg läks sõtta ja suri, mees poos end üles, ise kaotas töö ja haigestus vähki: «No vaevalt, et ta läheb Igor Mangi juurde puhastama tšakraid. Sellisel juhul inimesed pööravad tähelepanu hoopis teistele asjadele.»

Kuula saatelõiku järele siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles