Nipp, kuidas hoida toidukogused kontrolli all

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Olga Sergeeva / PantherMedia / Olga Sergeeva

Kui kipud toidukogustega liialdama, siis siin on hea nipp enda kontrollimiseks.

Kuigi iga inimese toidu vajadus on erinev, aitab toitu tehes kiirelt abistada kindel mõõdupuu. Toitumisnõustaja Rhiannon Lambert paljastab, et selleks on sinu käsi.

Valgud

Valgurikkas toitumises on hulganisti kasutegureid. Soovituslik on päeva jooksul tarbida kahe käelaba jagu valke. Selleks võib olla liha, kala, tofu või muu proteiini allikas.

Rasvad

Õlid, või ja erinevad pähklivõid annavad palju kaloreid. Seetõttu on soovituslik neid tarbida mitte rohkem kui pöidla-suuruse koguse jagu.

Süsivesikud

Süsivesikud võiksid mahtuda söögi tegemisel sinu kausikujuliseks seatud peopessa. Süsivesikute hulka kuuluvad toidu valmistamisel enamasti riis või kartul, pasta või sai. Tervisliku toitumise puhul peaks eelistama kahte esimest.

Juurviljad

Mis puurub juurikatesse, võid neid oma toitu panna rohkem kui lahkelt. Toitained, mineraalid muudavad toidukorra kasulikumaks ja pakuvad kehale palju head. Soovituslik kogus on kaks kausjat peotäit.

Ei tasu unustada, et tervislik toitumine on iga inimese jaoks erinev ning sõltub ainevahetusest, vanusest, elustiilist ja nii edasi, kirjutab Independent.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles