Pilk Windsori köökidesse: pulmaroad valmivad hoole ja armastusega

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel laupäeval heidavad ühte prints Harry ja tema väljavalitu, Meghan Markle. See tähendab, et eluke Windsoris on kiirem kui iial varem.

Kuninglik koda avaldas, et kõik teenistujad, kes on palgatud kuningliku pulma toitlustamisega tegelema, on arusaadavalt väga erutatud ja rõõmsad, et saavad kaasa lüüa. «Meiega on ühendust võtnud isegi juba lahkunud töötajad, et küsida, kas saavad kuidagi abiks olla,» ütles kuningliku perekonna peakokk Mark Flanagan. Windsori köökides valmivad road peavad laupäeval kõhu täitma 600 inimesel.

Menüü kokkupanekul jälgitakse, et kasutusele võetakse kõige värskemad toorained. «Õnneks on aastaaeg selleks väga sobiv ning paar on olnud väga pühendunud menüü detailidele,» rääkis Mark. Meghan ja Harry on maitsnud mitmeid erinevaid roogasid ning teinud oma valiku.

Palju toorainet tuuakse Kentist, mida nimetatakse Suurbritannia aiaks. Spargel, mida pakuti ka kuninglikul hobuste võiduajamisel, mis toimus sel laupäeval, pärines aga Attleborough'st.

Küpsetised valmistab pagar Selwyn Stoby ning ta avaldas, et kõige armastatum dessert on muidugi šokolaaditrühvlid. Valmistatakse ka ampsusuuruseid brüleekreeme, küpsiseid mango panna cotta kattega ja kollaseid makroone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles