Angelica Udekülli retseptisoovitus: hõrk räimesupp kooreses leemes

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räimed.
Räimed. Foto: Angelica Udeküll

Rahvuskala räim klapib tänu tagasihoidlikult hõrgule maitsele ja pehmetele luudele ka laste maitse-eelistustega ning on heaks võimaluseks tutvustada kalatoitude maailma pere noorimatele.

Oma väikeses kehas peidab see maitsev kala rohkelt kasulikke vitamiine, mineraalaineid ja oomega-3-rasvhappeid. Just seepärast otsustas tippkokk ja mitmete kokaraamatute autor Angelica Udeküll sel nädalal Daily koolisööklates projekti «Tähed taldrikus» raames panna tuhanded pisikesed toidukriitikud sööma räimesuppi. Tippkokk kinnitab, et supp jääb parajalt köögiviljane, pisut koorene ja kalatükid supis mõnusalt mahedamaitselised, et rõõmustada ka väikeseid toidugurmaane.

Räimesupp 10-le

Vaja läheb

  • 100 g mugulsibulat
  • 100 g porrulauku
  • 200 g porgandit
  • 40 g võid
  • 300 g kartulit
  • 2 l puljongit
  • 2 loorberilehte
  • 20 räimefileed
  • 2 spl sidrunimahla
  • 200 ml rõõska koort
  • Hakitud tilli

Valmistamine

Alustuseks haki sibul, porru ja porgand ribadeks ning passeeri need seejärel võis. Seejärel lisa potti puljong ja keeda kuni köögiviljad on peaaegu pehmed. Alles siis haki kartul kuubikuteks ja lisa supile. Samal ajal kui supp tasasel tulel keeb, maitsesta räimefileed soola ja pipraga ning lisa supile.

Mõni minut enne valmimist, lisa supile rõõsk koor ning maitsesta suppi vajadusel vähese soola, värskelt jahvatatud pipra ja sidurinimahlaga.

Serveeri hõrk supp hakitud tilliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles