Normaalne Norman abistab: miks mu meest häirib, et ma igal õhtul joon?

Normaalne Norman
, normaalne mees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Khusen Rustamov / Pixabay

Tere, naised! Mina olengi keskmine Eesti mees. 35-aastane, töötan juhtival kohal ehitussektoris, spordi-, õlle-, ja kitarrimänguhuviline. Näinud olen kõike ja vastata oskan kõigile meesteteemalistele küsimustele! Meest häirib, et sa iga päev jood? Tahate teada, mida teha? Palun väga, selleks ma siin olengi!

Mu mees on hakanud rääkima, et teda häirib, et ma kodus õlut joon. Kui me tutvusime, käisime kogu aeg koos väljas ja panime kõvasti pidu. Nüüd aga on tal iga kord midagi öelda, kui ma dringi teen. Ma ei saa aru, mis see tema asi on? Lapsed on mul alati selleks ajaks korralikult magama pandud ja nõud pestud! Keda see segab, et ma õhtul natuke lõõgastuda tahan?

Hmm, kõlab, nagu sa tõesti tipsutaks iga päev. Lapsed ülakorrusele tuttu ja endale nahavahele poolteist pudelit veini? See kõlab nagu korraliku meeleheitel koduperenaise jutt, ja see pole eriti võluv.

Muidugi te panite mehega alguses kõvasti pidu. Te olite mõlemad vallalised, või no just hiljuti kokku saanud. Te olite noored ja vabad, ilmselt polnud teil ei lapsi ega muid suuremaid kohustusi. Peale selle oli teil veel tudengi ainevahetus, maks ja jaks, nii et suutsite varahommikuni klubis õõtsuda, paar tundi puhata, ja siis kanuumatkale minna? Noh, palju õnne sellise suurepärase nooruse puhul!

Paratamatult me peame kõik ikkagi lõpuks suureks kasvama ja mulle tundub, et seda su mees just üritabki teha. See ei ole ju nii, et tema paneb diivani peal päevauudiste kõrvale kõvasti tina ja sinul ei luba lonksu võtta? Väga hea, sest siis ta oleks lihtsalt tropp. Praegu aga on olukord ilmselt selline, et tema tahab olla vastutustundlik ja äkki isegi tervislik inimene, aga sina magad poole ajast pohmelli välja või vähemalt ajad kergest promillist mõjutatud segast juttu. Nii ju ei ole tore ei tal ega sul!

Nii et ma arvan, et proovi näiteks mehele vastu tulla ja joogid kappi jätta. Lõõgastuda saab teist moodi ka ja ega see kodus purgiõlle imemine ei ole ju sama tore kui need suured minevikupeod, mida sa meenutada püüad. Tehke hoopis diil, et korra kuus, nädalas või aastas, mis iganes teil võimalik on, annate lapsed kuskile hoida ja siis rokite kahekesi linna peal ennast tühjaks. Nädala sees aga püüaks selle arvelt tagasi hoida ja mõni muu vabaajategevus leida. Seks sobib alati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles