Toitumisnõustaja retsept emadepäevaks: pannkoogitort šokolaadikreemiga

Erik Orgu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pannkoogitort.
Pannkoogitort. Foto: Erik Orgu erakogu

Pühapäeval on pidupäev. Head emadepäeva kõigile emmedele! Aga soovin ka sulle head emadepäeva, olenemata sellest, kas oled isa, poeg või tütar, sest emast oleme me kõik alguse saanud.

Ma arvan, et see pole palju ja pigem isegi vähe, et korra aastas tähistame emadepäeva, hoolides naistest, kes andsid meile elu ja on meid üheksa kuud oma kehas kasvatanud ning jätkavad meie eest hoolitsemist kuni elu lõpuni.

Mida mina omalt poolt teha saan, on see, et hoolitsen selle eest, et su emal ja sinul ei ununeks ka sel tähtsal päeval tervislik toitumine ning et teil oleks emadepäeval laual maitsev tervislik toit, mis annab energiat, et terve päev särada.

Hommikusöögiks olen pannud menüüse pannkoogitordi, sest on pühapäev, pidupäev ja šokolaadikreem - ma arvan, et rohkem põhjuseid polegi vaja!

Koostisosad:

  • 5 g kaerajahu
  • 30 g banaani
  • 100 g lemmikmarju
  • 1 tl kookosrasva
  • 90 g avokaadot
  • 3 tl mett
  • 1 muna
  • 20 g maapähklivõid

Valmistamisõpetus:

Tee valmis pannkoogid.

Tee valmis šokolaadikreem.

Pane kõige alumiseks kihiks pannkook, siis pähklivõi, siis šokolaadikreem ja korda.

Soovitan lasta koogil seista külmkapis mõned tunnid, kindlasti kiletada või panna õhukindlasse anumasse.

Šokolaadikreem:

Lõika avokaado pooleks, eemalda lusikaga sisu koorest ja seemnest.

Sega saumikseriga avokaado, toorkakao (u 20 grammi ühe avokaado kohta), mesi ja kaneel (maitse järgi). Kui avokaado on küps, siis saad hästi ka vispliga segada.

Lisa seejärel marjad ja sega ettevaatlikult, et need tekstuuri ei kaotaks.

Magusad pannkoogid:

Sega muna, banaan, kaerajahu ja kaneel (maitse järgi) ühtseks massiks, kasutades selleks blenderit, saumikserit või köögikombaini.

Pane pann tulele ja kuumuta kookosrasv. Kasuta ühe koogi tarbeks ca 2-3 spl tainast ja prae keskmisel kuumusel kuni koogid on kuldpruunid. Parimaks tekstuuriks lase koogil pärast pannilt võtmist pool minutit ahjurestil jahtuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles