Üks kuninglik pulmareegel, mis on printsess Diana ajast alates muutunud

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
29. juuli 1981
29. juuli 1981 Foto: / AP/Scanpix

Enne, kui Meghan Markle võis hakata plaanima pulmi prints Harryga, pidi ta saama nõusoleku kuninganna Elizabeth II endalt. Õnneks on aga viimaste aastakümnete jooksul vähemalt üks kuninglik pulmareegel muutunud.

Suurbritannias kehtis nimelt reegel – või pigem range soovitus – et naised peavad enne kuninglikust soost peigmehega naitumist olema neitsid. See oli nii, kui printsess Diana aastal 1981 prints Charlesiga abiellus – Diana perekond pidi enne pulmi kinnitama, et Diana on tõesti süütu. Ühe autobiograafia kinnitusel valis Elizabeth minia just seetõttu, et ta oli veel «rikkumata» ning tema minevikus polnud ekskallimaid.

Kuigi nimetet reegel pole kunagi olnud fikseeritud, on olnud käitumiskombestik, mis õnneks on aja jooksul arenenud. Tänapäeval julgustatakse kuninglikust soost inimesi elama elu endi moodi – näiteks oli prints Williamil ja hertsoginna Kate’il lubatud isegi enne abiellumist koos elada, kirjutab PopSugar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles