Psühholoog paljastab kuus kõige rumalamat põhjust, miks keegi on abiellunud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Dr Stephen j. Betchen on aastate jooksul nõustanud lugematul hulgal paare, kellest suurem osa arvas, et abiellus õigel põhjusel. Kõige siiramad neist naitusid armastusest, kirest või sarnaste väärtuste pärast. Neil tekkis küll probleeme, kuid neid oli võimalik lahendada, kui mõlemad tahtsid koos olla ja hoida oma suhet õnnelikuna.

Seda, et abielu nõuab tööd ja vaeva, paljud ei teagi. Koolis ju suhteid ei õpetata! Dr Betchen kirjutab ajakirjas Psychology Today, et suurem osa inimestest tänapäeval ei võta suhteid piisavalt tõsiseltki. Selle elavaks näiteks on kõige jaburamad põhjused, miks mõned on nõus abielluma. Siin on mõned näited, mida ta on oma töös kohanud.

«Ma ei tahtnud oma elukaaslase tundeid riivata»

Mis tunne võib olla tal veel siis, kui sa enam ei suuda head nägu teha, hakkad petma, väldid intiimsuhteid ja jätad ta paari aasta pärast maha?

«Ma ei suutnud «ei» öelda»

Sa võid olla enda meelest hea inimene, aga kuskil on piir. Võib-olla kasvatati sind nii, et sa ei õppinud oma vajadustele tähelepanu pöörama ja sind sunniti vaid teisi teenima. Kui see on peamine põhjus, miks sa abiellusid, siis ütled ühel päeval ikkagi oma «ei» välja.

«Ta meeldis mu vanematele nii väga»

Siis oleks võinud ta sinu vanematega kokku kolida, mitte sinuga. Kindlasti on tore, kui vanemad partneri heaks kiidavad, aga paraku ei saa vanemad alati aru, mis on nende lapsele kõige parem. Nemad võivad mõelda eelkõige majanduslikule olukorrale või lapselastele, kuid lõpuks pead ainult sina oma otsusega rahule jääma.

«Ta oli minu vastu nii hea, kuigi ma ei pidanud teda ihaldusväärseks»

Tähendab, sa ei suutnud leida kedagi teist, kes sinust lugu peaks ja sind hästi kohtleks. Küsimus on, kuidas hakkad sina ajapikku teda kohtlema?

«Mul oli raha vaja»

Kui ellujäämine on külgetõmbest, kires ja ühistest huvidest olulisem, saavad mesinädalad pärast kindlustunde tekkimist väga kiiresti otsa.

«Mu bioloogiline kell tiksus»

Jah, kuid laps vajab stabiilset kodu. Võib-olla oleks saanud kellegagi ka teistsugusele kokkuleppele, mitte meelitada mees abiellu teadmisega, et suhtest asja ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles