Neli nõuannet, kuidas elada üle emadepäev, kui oled ema kaotanud

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Emadepäev on aeg, mil me hindame ja väärtustame oma emasid. Olgu teie suhe lähedane või pingeline, üks asi ühendab kõiki emasid: nad armastavad oma lapsi. Aga mis siis, kui su ema pole enam elavate kirjas või lihtsalt pole ta enam su elus?

Igal juhul tunned sa end temata õnnetu ja üksildasena. YourTango annab head nõu, kuidas pühapäevane emadepäev võimalikult valutult üle elada.

1. Meenuta häid aegu. Leia üles need mälestused, mis on su emast meeldivad. Kuidas sa end temaga koos tundsid? Kujutle, et sa oled temaga ja ta mängib sinuga samamoodi nagu lapsepõlves. Luba endal tema lähedust tunda.

2. Vaata vanu pilte ja videoid. See on hea tee mälestuste juurde. Avasta neid unikaalseid viise, kuidas ta sind hoidis.

3. Kirjuta oma emale kiri. Pärast mälestustes hõljumist kirjuta oma emale kiri. Selle eesmärgiks on anda sulle võimalus öelda asju, mida sa pole saanud emale kunagi öelda või küsida küsimusi, mis jäid sinu jaoks vastuseta.

4. Kujutle, mida ta ütleks, kui oleks praegu sinuga. Kasuta oma kujutlusvõimet ning teeskle, et ema on tänasel päeval sinuga ning tal on sulle midagi öelda. Mis see sõnum on? Mis on see, mida ainult tema saab sulle öelda ja mida sul on vaja kuulda? See samm on paljunõudev ning nõuab kannatust, et oma ema häält kuulda, aga see võib tuua suure kergenduse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles