Sind ootab maailma kõige erilisem ja vajalikum amet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Muidugi peab olema südames kindel soov ja palju kannatlikkust aga see rõõm ja rahulolu, et olen aidanud lastel üle saada hirmust hüljatuse
või hoolimatuse ees, on väga suur tasu,» ütleb pereema Jelena (pildil paremal). « Seda kõike ei pea ma üksi suutma, sest mul on imeline
pereabiline Nadiia.» (pildil vasakul).
«Muidugi peab olema südames kindel soov ja palju kannatlikkust aga see rõõm ja rahulolu, et olen aidanud lastel üle saada hirmust hüljatuse või hoolimatuse ees, on väga suur tasu,» ütleb pereema Jelena (pildil paremal). « Seda kõike ei pea ma üksi suutma, sest mul on imeline pereabiline Nadiia.» (pildil vasakul). Foto: Margus Vilisoo

Sulle meeldib lastega tegeleda? Otsid vaheldusrikast ja teistmoodi tööd? Oled mõelnud, et võiksid oma armastust ja tähelepanu pakkuda lastele, kel pole võimalik kasvada oma bioloogiliste vanematega? Unistad suurest perest? Kui vastasid kasvõi ühele küsimusele «jah!», siis leiad oma unistuste ameti SOS Lastekülast.

Kes on perevanem

Perevanema (ema ja/või isa) hoole all kasvab kuni kuus erinevas vanuses last. Vanem elab lastekülas ning on oma perega koos keskmiselt 21 päeva kuus. Perevanema suurimaks ja usaldusväärseimaks abiks on pereabiline, kes vanematele puhkust annab.

Kes on pereabiline

Pereabiline hoolitseb laste eest siis, kui ema/isa on kodunt ära. Pereabiline elab lasteküla peremajas keskmiselt 10 päeva kuus ja on pere täieõiguslik liige.

Kes on perevanem oma isiklikus kodus

Lastele saab armastust ja tähelepanu pakkuda ka oma isiklikus kodus, ükskõik millises Eestimaa paigas armastava südamega ema või isa elavad. Oma koju võib kasvama võtta kuni kuus last. Vajadusel tuleb SOS Lasteküla perele appi elamispinna sobivamaks kohendamisel. Pered saavad igakülgse koolituse enne laste peresse saabumist ja ka pärast seda ning neil on toimimiseks oma eelarve.
      Perevanemaid ja pereabilisi koolitatakse pidevalt ning neid toetab, motiveerib ning tunnustab SOS Lasteküla professionaalne meeskond.

TEKKIS HUVI?

Võta ühendust personal@sos-lastekyla.ee või tel 505 2346

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Raskustesse sattunud perede kaitseinglid ei väsi

17. aprillil avati pidulikult Sillamäe peretugevdusprogrammi vastremonditud kontor, mis annab tugitöötajatele senisest rohkem võimalusi keerulisse olukorda sattunud peresid aidata. «Tädi Larissa on minu kaitseingel,» ütles pisike Anna, kelle pere osaleb programmis eelmise aasta kevadest. «Ja minu kõige parem sõber.»

«Peretugevdusprogramm avati Sillamäel kolm aastat tagasi ja seniajani olid meie töötingimused kehvapoolsed, ruumid olid remontimata, tugitöötajatel polnud võimalik mugavalt lasteklubi tegevust korraldada,» ütles Sillamäe ja Narva peretugevdusprogrammi koordinaator Irina Kisseljova. «Nüüd on meil avar ja valgusküllane ruum. Laste jaoks on suur ümmargune laud, et oleks võimalik koos õppida ja meisterdada. Lapsed tunnevad ennast siin mõnusalt ning vanematel on hea ja hubane olla. Perede tugitöötajad saavad vajadusel lastekaitsespetsialistidega kohtuda ning perejuhtumeid arutada. Ruumi on palju ning tegevusi jagub kõigile.»
      Sillamäe peretugevdusprogrammis töötab kaks perede tugitöötajat, kes tegelevad kokku 30 pere ja 61 lapsega. Rohkem kui 26 peret on programmist juba lahkunud, mis tähendab seda, et nad saavad oma laste eest hoolitsemisega iseseisvalt ning ilma kõrvalise abita hakkama.

***

Ruumide remontimisel aitas SOS Lasteküla Sillamäe sadam.

Aitäh teile!

Carolyn on üks 270-st tudengist, kes 11. mail heategevusaktsiooniga «Kevadkoputus»keeruliste perede aitamiseks raha koguvad. Sa tunned nad ära SOS Lasteküla voldiku,rinnamärgi ja koti järgi!
Carolyn on üks 270-st tudengist, kes 11. mail heategevusaktsiooniga «Kevadkoputus»keeruliste perede aitamiseks raha koguvad. Sa tunned nad ära SOS Lasteküla voldiku,rinnamärgi ja koti järgi! Foto: SOS Lasteküla

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

11. mail koputame sinu uksele

Reedel, 11. mail koputavad 200 Southwesterni tudengit Tallinnas, Tartus ja väiksemates Eesti linnades heade inimeste ustele ning koguvad aktsiooni «Kevadkoputus» raames raha SOS Lasteküla peretugevdusprogrammile, mille eesmärk on toetada peresid, kus vanemad ei suuda või ei oska oma laste eest hoolitseda. Õigeaegne toetamine võimaldab perel kokku jääda ning neilt ei võeta lapsi ära.
      Igakevadine heategevusaktsioon Kevadkoputus toimub juba 12. korda ja on ühtlasi heaks ettevalmistuseks suvel Ameerikasse raamatuid müüma sõitvatele tudengitele, et panna ennast enne proovile. Southwestern Advantage on juba 1868. aastast pakkunud üliõpilastele võimalust saada oma ala tipptegijate poolt põhjalik ettevõtlus- ja müügikoolitus ning seejärel veeta suvi Ameerikas reisides, ukselt uksele hariduslikke raamatuid müües ning õpinguteks raha kogudes.
      «Kevadkoputuse aktsioonil on meie jaoks väga oluline tähendus,» ütles SOS Lasteküla tegevdirektor Margus Oro. «Ettevõtlikud ja suure südamega noored viivad sel päeval paljudesse Eesti peredesse teadmise, idee ja mõtte, kuidas aidata neid, kes ise enda eest seista ei jõua. Noored, kes eestimaalaste ustele koputavad, usuvad, et väikesest teost saab alguse midagi suurt ning ühisel jõul on võimalik korda saata imesid.»

Kõik, kelle ukseni tudengid reedese aktsiooni raames ei jõua, kuid kes soovivad aidata, saavad projekti toetada, tehes ülekande SOS Lasteküla Ühingule EE062200221001178590, külastades SOS Lasteküla kodulehte www.sos-lastekyla.ee/heategu või helistades annetusnumbritele 900 6690 (5 €), 900 6680 (10 €), 900 6670 (25 €).

www.sos-lastekyla.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles