Maailma kõige paksem poiss hakkas lõpuks kaalu kaotama

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

10-aastane ohtlikult ülekaaluline Indoneesia poiss kaalus 192 kilo ning oli sõltuvuses koolast ja kiirnuudlitest.

Arya Permana on pärit Lääne-Jaavalt ning oma hiigelaegadel oli ta nii paks, et üksi riie ei läinud talle selga. Ta mässis end vaid sarongi, ajas näost toitu sisse ning vedeles päevad läbi basseinis, kuna kooliminek oli tema jaoks ületamatu raskus.

Toitumisspetsialistid panid ta rangele dieedile ning tal õnnestus kaotada üheksa kilo, kuid selgelt oli see veel liiga vähe. Poisi murelikud vanemad, 36-aastane Rokayah ja 45-aastane Ade Somantri palusid arste, et nad teeksid pojale maovähendusoperatsiooni, mis päästaks tema elu.

17. aprillil tehtigi poisile tasuta operatsioon ning kolme nädalaga on tema kaal langenud 186 kilo pealt 169 kiloni.

«Varem sõi ta viis korda päevas riisi, kala, veiseliha, köögiviljasuppi ja Tempeh’t, mis oli nii suur, et oleks võinud täita kahe täiskasvanu kõhu, lisaks koolat ja viis pakki kiirnuudleid,»räägib ema. «Nüüd tunneb ta jätkuvalt nälga, kuid tema kõhtu ei mahu enam väga palju toitu. Iga kord, kui ta üle sööb, ta oksendab. Nüüd joob ta piima ja sööb vaid ühe portsjoni – varem sõi ta vähemalt kolme täiskasvanu toidunormi ühe toidukorraga.»

Üldiselt soovitatakse maovähendusoperatsiooni inimestele vanuses 18-55, kelle kehamassiindeks on üle 35. Dr Handy aga selgitas, et Arya oli suures diabeedi- ja südamehaigusteohus. «Kui ta ei oleks saanud ravi, oleks ta jäänud haigeks või, veel hullem, võinud surra,»vahendab Storytrender arsti sõnu.

Arstid jälgivad Arya progressi ning loodavad, et aasta pärast kaalub ta alla saja kilo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles