Kuidas pepuvistrikest lahti saada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Reis / PantherMedia / Scanpix

Mädapunnid ei ründa vaid nägu, selga ja dekolteepiirkonda, need võivad tekkida ka istmikule. Täpsemalt on tegu follikuliidiga ehk karvanääpsu ümber tekkinud väikese põletikuga.

Pepule tekivad punnid enamasti kahel põhjusel – hõõrdumine ja higistamine. Seetõttu ongi kõige suuremas hädas need, kes teevad palju trenni ja kannavad retuuse, kirjutab Woman’s Health ja jagab viis nippi, kuidas punnidest lahti saada.

Pese end pesuvahendiga kohe pärast trenni!

Iga jumala kord. Ära venita, sest seda rohkem koguneb nahapinnale higi, mustust ja rasu, mis poore ummistavad ja vistrikke tekitavad.

Kasuta bensoüülperoksiidi sisaldavat puhastusvahendit

Sellised on näiteks paljud aknega võitlevad näopuhastusvahendid. Bensoüülperoksiid desinfitseerib nahka ja aitab hävitada põletikku põhjustavaid baktereid.

Pooride ummistuse vastu aitab salitsüülhape

Pepule tekkinud vitsrike vastu aitab ennetavalt ka salitsüülhape, mida on samuti paljudes näohooldusvahendites. Hape aitab vähendada rasu ja eemaldada surnud naharakke, mis võivad poore ummistada.

Koori oma istmikku glükoolhappega

Glükoolhape aitab samuti pepule tekkinud vistrikke ravida, sest puhastab hästi poore ja teeb naha puhtamaks. Lisaks vähendab see tumedaid laike, mis põletikulistest punnidest vahel nahale maha jäävad.

Niisuta oma peput!

Ära karda, et niisutava kreemi kasutamine poore ummistab ja vistrikke veelgi juurde tekitab. Seda ei juhtu, kui kasutad kreemi, mis sisaldab näiteks piimhapet. Piimhape aitab nahka niisutades ka surnud naharakke maha koorida ja seega punnide tekkimist ennetada.

Istmiku-nahahoolduse eelduseks on tahtmine tooteid õigesti valida ja lugeda, milliseid koostisaineid need õigupoolest sisaldavad. Kui kraam on õige, saab pepunaha siledaks nagu virsikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles