Millenniumilaste veider seksitrend (1)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Tasub ära unustada stereotüüp, et noored vaid joovad, laaberdavad ja amelevad.

Kui sa oled täiskasvanud millenniumilaps vanuses 26 või alla selle, on üks kaheksandik võimalust, et sa oled veel süütu. Mis on selle viktoriaanliku trendi taga?

Asja uurib Londoni University College, kus on algatatud projekt Next Steps. Uurijad on leidnud, et tänapäeva noored ootavad esimese seksiga kauem kui generatsioonid enne neid. Uuring jälgis 16 000 inimest, kes olid sündinud ajavahemikus 1989–1990 ja seda alates ajast, kui nad olid veel 14-aastased.

Neitsite hulk võib olla veelgi suurem – paljud vastajad keeldusid süütuse küsimusele vastamast, kui aga nemadki arvesse võtta, võib selguda, et selles vanusegrupis on süütu iga kuues inimene.

Mis võib olla trendi taga? Võiks ju arvata, et sotsiaalmeediavõrgustike ajastul on lihtsam kui kunagi varem suhteid luua. Tegelikult aga hoiab sotsiaalmeedia meid lahus. Psühhoanalüütik Susanna Abse sõnul on porno üleküllus andnud inimestele ebarealistliku arusaama sellest, milline seks on või peaks olema. «Millenniumilapsed on üles kasvanud hüperseksuaalses kultuuris, mis on pannud neid intiimsust kartma,» ütles Abse. «Noori hirmutab, et ilusate kehadega naised on alati seksiks valmis ning meestel on alati erektsioon. Nad kardavad, et ei suuda eeldusele vastata ning neid häbistatakse.»

Üks teine uuring leidis, et tänapäeva noored joovad poole vähem kui nende eakaaslased tegid seda kümme aastat tagasi. Ka suitsetamine ja narkootikumide tarvitamine näivad olema languses, kirjutab news.com.au.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles