Söö nagu Merilin «Paljas Porgand» Taimre! Hõrgud võileivad koduste ja eksootiliste lisanditega

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tervislikku elustiili propageeriv blogija Merilin Taimre ehk Paljas Porgand eelistab hommikusöögiks lisaks oma suurele lemmikule pudrule valmistada ka erinevate soolaste ja magusate lisanditega võileibu.

Oma retseptidesse erinevaid juurvilju peita armastav blogija eelistab ka võileibade valmistamisel kasutada pagaritooteid, mille koostises on jahukogust vähendatud ning see asendatud juurikatega nagu porgand, peet, kikerherned ja bataat. Tervislikum alternatiiv vähema jahu ja rohkemate juurikatega on blogija sõnul igati turvaline valik ka neile, kes igapäevaselt oma toitumist hoolega jälgivad.

Taimre sõnul tuleb võileibade valmistamisel jälgida ka seda, mida saiale või leivale katteks lisada. Lisandite hulgas peaks kindlasti olema midagi valgu- ja rasvarikast – nii kerkib kohe ka söögi toiteväärtus.

Vii oma hommikusöök uuele tasemele ning katseta Paljas Porgandi kahte imelihtsat, tervislikku ja imemaitsvat võileivaretsepti koduse heeringa ning eksootilise papaiaga.

Foto: Paljas Porgand

TEISTMOODI HEERINGA PALALEIVAKE

«Kasvasin üles leivaga, mida katab heeringas, hapukoor ja roheline sibul – ajatu klassika. Vürtsi lisamiseks katsetasin uutmoodi kooslust, mis viib keele alla. Tunnistan üles, et pistsin ise kaks sellist silmagi pilgutamata pintslisse. Pane kõik lisandid soovitud järjekorras röstitud palaleivale, lisa näputäis soola ja valmis see ongi,» ütleb Taimre.

Vaja läheb:

  • 1  täistera palaleivake kikerherne ja porgandiga
  • ½ õuna
  • 70 g marineeritud heeringat
  • 30 g skyri/hapukoort või taimset hapukoort
  • 20 g kalamarja
  • 1 spl hakitud rohelist sibulat
Foto: Paljas Porgand

JUURIKASAI PAPAIA JA PÄHKLIVÕIGA

«Võileib ei pea alati soolane olema, seega lisasin ma sellele oma lemmiku papaia, mis viib rännakule eksootilistesse paikadesse. Võiku valmistamiseks tuleb vaid röstida sai, määrida peale pähklivõid, puistata peale soola, lisada papaiatükid ja kakaonibsid. Ärge kartke soola – proovige ja mõistate, et pole magusat ilma soolaseta,» soovitab Taimre.

Vaja läheb:

  • 1 juurikasaia peedi ja pastinaagiga
  • 40 g papaiat
  • 20 g maapähkli-/mandli/india pähkli võid
  • 3 g kakaonibse
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles