Noor kudumigeenius Kristel Kuslapuu: alla 300 euro ma kampsunit müüa ei saa (15)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Kristel Kuslapuu elust.
Hetk Kristel Kuslapuu elust. Foto: Johan Huimerind

New Yorgi ja Londoni moeringkondades omainimeseks saanud eesti kudumisdisainer Kristel Kuslapuu ütleb Arterile antud intervjuus, et ei suuda juba ammu nii palju kududa, kui palju tema loomingu vastu huvi tuntakse.

Noor kudumigeenius Kristel Kuslapuu on särava originaalsusega endale maailma moepealinnades juba nime teinud. Kodupublik saab tema fantaasia- ja värviplahvatust näha selle aasta Kuldnõela galal, mille nominent ta on.
Noor kudumigeenius Kristel Kuslapuu on särava originaalsusega endale maailma moepealinnades juba nime teinud. Kodupublik saab tema fantaasia- ja värviplahvatust näha selle aasta Kuldnõela galal, mille nominent ta on. Foto: Konstantin Sednev

«Kõrvalseisjal on muidugi raske mõista, miks käsitöö õiglane hind nii kõrge on,» räägib Kuslapuu. « Alla 300 euro ma ei saa oma kampsunit müüa. Seal on palju tegureid – ajakulu, lõngad, sada asja mängib rolli. Ja see on ainulaadne asi. Inimesed saavad aru asja väärtusest. See pole lihtsalt kampsun, vaid kunstiteos.»

Disainer räägib ka, kuidas ta Londoni moenädalal ühe modelli palja tagumikuga lavale saatis. «Selle kampsuni kontseptsioon eeldas alastust, see oli osa ideest. Ma ei hakka ju midagi muutma lihtsalt sellepärast, et modellile ei meeldi. Alati on keegi, kellele ei meeldi. Mis siis ideest järele jääks?» küsib kunstnik.

Praegu keskendub Kuslapuu sellele, et viia oma erikollektsioon ühte Londoni legendaarsesse moekaubamajja, kus on valikus veel näiteks Alexander McQueen ja muid moeilma staare.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles