Filmiarvustus «Tully»: igale (tulevasele) lapsevanemale kohustuslik film

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist.
Kaader filmist. Foto: outnow.ch

Emadusest jutustavaid filme ei ole just üleliia palju, ning need, mis on, on sageli üle vindi pööratud komöödiad või südantlõhestavad draamad, mille süžee tiirleb haige/röövitud lapse ümber. Emaduse igapäeva kontimurdvat raskust on raske ekraanil kujutada, kuid Jason Reitman on sellega oma värskes filmis «Tully» üle ootuste hästi hakkama saanud.

Tõsi, esialgu võib tunduda, et tegemist on kohati humoorikate hetkedega vürtsitatud aeglaselt veniva ja vaid kergelt dramaatilise linateosega, kuid filmi lõppedes tuleb kogu nähtu ümber hinnata. Charlize Theron teeb kolme lapse ema Marlo rollis imelise etteaste ning kui sul juba on lapsi, tuleb enamik tõenäoliselt tuttav ette. Mäletad veel neid öiseid söötmisi? Piimapaise ja jonnivaid lapsi? Haletsust täis pilke naabritelt ja koolitöötajatelt, kes vaatavad sind kui ilmutist, kui oksese särgi ja pesemata juustega avalikkuse ette julged ilmuda? Mõistmatuid pilke tänaval: kuidas sa ometi ei saa oma röökivate lastega hakkama?

Jah, mõistuse võib viia ka tõsiasi, et sa lihtsalt pead olema ema ja sul polegi sellest elust enam mingit pääsu. Nuta või naera.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles