Mis on «orbiidil hoidmine» ning miks see suhtlustrend on erakordselt õudne?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Selgub, et vallaliste hädad tänapäeva deidimaailmas lähevad aina hullemaks. Just on antud nimi uuele kohtingukäitumisele, mis on hullem kui «vaimutamine» ehk ghosting, kui inimene selgitusi andmata ootamatult su elust kaob.

Hello Giggles kirjutab, et väljendi «orbiidil hoidmine» tõi turule Anna Iovine. Nimelt käis ta kohtingul ning lisas pärast seda kuti oma sotsiaalmeediasse. Pärast teist kohtingut lõpetas mees temaga suhtlemise, kuid ometi vaatas kõiki tema Instagrami lugusid – seega hoides Iovine’i oma «orbiidil», nagu üks sõber sõnastas.

Nii, nagu on «vaimutamisega» (ghosting), on ka «orbiidil hoidmiseks» vajalik, et üks inimene suhtes teise elust kaoks. Erinevalt «vaimutamisest» aga ei kao see inimene sinu elust täielikult, vaid hüppab aeg-ajalt su ellu taas sisse, tavaliselt kasutades selleks sotsiaalmeediat. Orbiidi-vennad (ja –õed) hoiavad sinuga justkui ühendust, kuigi neil pole mingit kavatsust suhet edasi arendada. Nad tahavad näidata, et on sinust jätkuvalt huvitatud, kuid mitte piisavalt, et päriselt asjast asja saaks.

Miks nad niimoodi käituvad? On võimalik, et tegemist on võimukäiguga, kuid tõenäolisemalt on see hoopis isekas ja vahel isegi alateadlik viis hoida mitu rauda korraga tules ja oma valikud avatuna. Õudseks teeb selle teadmatus ning pidev ja pikale veninud kassi-hiire mäng, kus ühe osapoole lootusi kruvitakse aeg-ajalt üles, kuid ei anta mingeid selgitusi, mis toimub.

Seega: kui sa ei ole kellestki huvitatud, siis lõpeta ära igasugune suhtlus ning ka ütle kindlasti, et sa ei näe suhtel tuleviku (st ära kao kummitusena!). See, kui sa vahepeal välja ilmud, võib teise inimese vaimse tervisega parajalt jamada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles