Tänavune Ladyfest on pühendatud emadusele

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2018 aasta Ladyfesti teemaks on emadus.
2018 aasta Ladyfesti teemaks on emadus. Foto: Ksenia Makagonova

10.–13. mail tähistab feministlik festival Ladyfest Tallinnas emadepäeva filmiürituste ja töötubadega. Tänavune festival kannab alapealkirja «Ema on sul feminist!»

Ladyfest Tallinn on feministlik liikumine ja üritus, kus naised ja teised traditsioonilises soosüsteemis kahtlevad inimesed saavad üles astuda ja oma teadmisi-kogemusi jagada. See emadepäeva-Ladyfest on pühendatud feministidest emadele ja nende kaaskondlastele.

Hetkel leviva iibemure väljund on üleskutse saada kolm last, mida on võimalik tõlgendada kui naiste kehalist rakendamist rahvuslik-ühiskondliku vankri ette. Idee sünnitusmasinast ei ole naistele tänapäeval enam meelt mööda. Teisalt on levimas ühekülgne kuvand feminismist, mis välistab emaduse ja millega paljud Eesti naised ei samastu. «Soovime meenutada, et nii emadusel kui feminismil on erinevaid tahke ja üks roll ei välista teist, vaid isegi võimestab,» ütlevad Ladyfesti eri «Ema on sul feminist!» korraldajad.

Emadepäeva programmi kuuluvad filmid, töötoad, kus mõtestatakse emadust, ja ühine pidu. Üritustele on oodatud kõik sõltumata soost, vanusest, rahvusest, ametist ja auastmest. Korraldajate töö on vabatahtlik.

Festivali kava

Reede, 11. mai

  • 19:00 Dokumentaalfilmide kassett «Juured» (Kino Artis)

Laupäev, 12. mai

  • 12:00 Vestlus psühholoogiga: Emaks saamise ilu ja valu
    (EKKMi kohvik)
  • 14:00 Konfliktilahenduse töötuba (Oma keskus)
  • 17:00 Rhythms of Resistance’i sambatrummide töötuba (EKKMi kohvik)
  • 21:00 (f)emade pidu (EKKMi kohvik)
  • 19:00 Mängufilm «Tahan last» (Kino Artis)

Pühapäev, 13. mai

  • 17:00 Arhiivikino emaduse teemadel (EKKMi kohvik)

Ürituste ajakava ja detailid leiad Ladyfest Tallinn Facebooki lehelt: https://www.facebook.com/ladyfesttln/

Toimumiskohad: kino Artis (Estonia pst 9), EKKMi kohvik (Põhja puiestee 35), Oma keskus (Kaarli pst 5–1)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles