Eesti parim kohvikokteil? Aga palun!

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anneli Jüriöö
Anneli Jüriöö Foto: Liis Reiman

Nädalavahetusel võistlesid baarmenid ja baristad Tallinn Coffee Festivalil alkoholiga kohvikokteilide valmistamises. Esikoha noppis Annely Jüriöö, kelle valmistatud jook «Brickport» pälvis oma maitse, uuduse ja tasakaalu poolest eksperidest koosneva žürii kõrgeima tunnustuse. 

Seda, kuidas kokteil maitseb, saab iga soovija kas või kodus järele proovida.

Brickport

  • 0,75 tl kookospalmisuhkur
  • 0,25 tl kakao
  • 1,5 cl Metaxa
  • 0,5 cl Royal Oporto 2012 portvein
  • 4 cl kohv

Antud kokteili puhul on väga oluline kohvisort. Annely kasutas The Brick Coffee Roastery Brasiilia keskmist rösti, sest see moodustas kõige parema maitsete tasakaalu ülejäänud komponentidega.

Valmistamine: lisa anumasse (näiteks metallist kastmekann) 0,75 tl kookospalmisuhkurt, 0,25 tl kakaod ja 1,5 cl Metaxat. Seejärel põleta ja samaaegselt vispelda segu, kuni suhkur sulab ära.

Põletamine - alkoholile tuleb lisada leek, näiteks põletiga. Seejärel tuleb alkoholi ja suhkurt segada väikese vispliga / noaga / kahvliga / vms, kuni suhkur sulab. Leek peab terve aeg püsima, kustumisel tuleb lihtsalt uuesti põlema panna. Kui suhkur on sulanud, siis lõpetada vispeldamine ja leek võib kustuda.

Kui suhkur on sulanud, siis lisa 0,5 cl portveini, 4 cl kohvi ja sega jook läbi.

Serveerimine: kaunista serveeritav klaas sidrunimahla, kookospalmisuhkru ja Cayenne'i pipra äärega, see annab joogile lisanõksu!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles