6 suurepärast ideed, kuidas ema emadepäeval rõõmustada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Craig Robinson/Scanpix

Ema on igale inimesele üks kõige kallemaid inimesi. Muidugi tahaks talle sellest ka märku anda ning tänada kõige selle eest, mis ta sinu jaoks teinud on. Tänu avaldamiseks ja armastuse näitamiseks võib kokku osta hunnikutes asju, ent tihtipeale on parim kingitus lihtsalt koos ajaveetmine.

Ükski uhke käekell, ilus kaelaehe või maitsev veinipudel ei suuda asendada ühiselt veedetud aega. Kingitus.ee meeskond jagab enda ideid, kuidas emale tõeliselt meeldejääv kingitus teha. Iga idee juures on ka alternatiivid, sest emale saab rõõmu valmistada ka siis, kui eelarve on piiratud. Emadepäev on juba järgmisel pühapäeval, 13. mail - seega on paras aeg mõtlema hakata, mida talle kinkida!

Puhkehetk spaas

Foto: Pixabay

Stressirohkes elus on äärmiselt oluline vahepeal aeg maha võtta. Kui töö, kodu ning hobide vahel jooksmine tekitab emas stressi, saad talle appi tulla ja kinkida võimaluse puhata. Olenevalt eelarvest võib selleks olla nii mõnepäevane puhkus hotellis kui ka sama lõõgastava protseduuri nautimine.

Alternatiiv: pärastlõunane külaskäik kohvikusse, spaa-toodete kingipakk või ise tehtud vannisool? Mitte kõik ei saa lubada endale seda, et viivad ema mõnepäevasele puhkusele spaasse, kuid see ei tähenda, et emale puhkuse kinkimine oleks võimatu. Kuna sina tead oma ema paremini kui keegi teine, on sobiva kingi leidmine tõenäoliselt küllaltki lihtne. Kutsu näiteks ema külla, tee teed ning paku isetehtud kooki. Ja seejärel saad üle anda väikese kingipaki, kuhu oled kokku kogunud just ema lemmikud kehahoolitsustooted. Kui tahad aga tõesti midagi oma kätega teha, siis kingi emale ise tehtud vannisool. Selle tegemine pole sugugi nii raske kui võib arvata. Vaja on ainult suureteralist meresoola ja sobivat essentsõli. Lisa soolale vett, tilguta pisut essentsõli ning sega kõik korralikult läbi. Saadud vannisoola tõsta ilusasse anumasse, seo lehv peale ning ainulaadne kingitus ongi valmis.

Mälestused fotodel

Foto: Pixabay

Millal te viimati kogu perega ühele pildile mahtusite või kas seda on üldse juhtunud? Ükski ema ei pruugi seda välja öelda, ent salamisi on neil hea meel, kui seina või kapiriiulit kaunistaks mõni ühine perepilt. Kuigi kaamera ees seismine võib ebamugav tunduda, on see heaks võimaluseks pere seltsis nalja visata ning kogu sündmus hoopis tõeliselt lõbusaks ürituseks muuta.

Tasuta alternatiiv: enamikes kodudes on sahtel, kuhu on kokku kuhjatud eri ajastustest pärit fotod. Võta ette ning sorteeri see hunnik läbi. Tõenäoliselt leiad sealt nii mõnedki väärtuslikud kaadrid, mille saab kollaažina kokku panna, ära raamida ja emale kinkida.

Kultuurne ajaveetmine

Foto: Pixabay

Tõeliseks kingituseks on ka kaunite kunstide nautimine: teatri- või ooperietendus, ballett või mõni kontsert. Kõikidele meeldib käia oma lemmikartisti nautimas ja kindlasti ei ütleks sellest ära ka sinu ema. Kui sa juba tead, kes on ta lemmiknäitleja või –laulja, võid osta sobiliku ürituse kinkekaardi ja seda koos emaga nautima minna.

Alternatiiv: Kui sa ei tea, mis su emale enim meeldiks, meisterda ise kinkekaart, kus sa kingid oma aega ja lubad emal valida, millist etendust te vaatama lähete. Kui aga eelarve teatrikülastust ei luba, paku emale välja koos kohvikusse minek ning uuri temalt millised etendused, raamatud või kontserdid teda elus kõige rohkem mõjutanud on. Ehk leiad ka sina mõne uue lemmiku!

Otse südamest

Foto: Pixabay

Ilus dekoratiivne karp, mille saab täita komplimentide ning heade sõnadega, aitab ka kõige raskemad päevad mööda saata. Sa võid teha lausa kingituse terveks ülejäänud aastaks – iga päev võib avada ühe paberi. Kui sul on raske alustada, siis miks mitte näiteks kirjutada: «Ema, sinu tehtud pannkoogid on maailma parimad!», «Ma olen tänulik selle eest, et sa austad mu otsuseid ka siis, kui sa neid ei poolda.» või «Aitäh ema, et sa usud minusse siis, kui ma ise enam ei usu.»

Alternatiiv: me võime näidata oma tegude ja kinkidega, kui palju me kellestki hoolima, ent on midagi, mida iga ema tõenäoliselt liiga vähe kuuleb. Kolm lihtsalt sõna: «Ema, ma armastan sind!» Otse südamest tulnuna võivad need sõnad tähendada rohkem kui ükskõik milline muu kink.

Õppige midagi uut

Foto: Pixabay

Kuidas kõlab jooga, ehete meisterdamine, meigikoolitus, marjul käimine või rabamatk? Kas sa oled mõnda proovinud või ehk tasuks mõni ette võtta? On teada fakt, et joogaga tegelevatel inimestel on lihtsam lõõgastuda. Samasugune mõju võib olla ka rabamatkal või lihtsalt metsas marjul ja seenel käimisel. Ehk on su emal mõni salasoov, mida ta on alati tahtnud õppida aga milleni ei ole jõudnud? Kas selleks võib olla ehete meisterdamine, meigikoolituse läbimine või mõne võõrkeele omandamine?

Alternatiiv: mõtle sellele mida sina ise oskad ning ehk saad seda emale õpetada. Kui sa räägid näiteks väga hästi mõnda võõrkeelt, võid seda tutvustada. Kui sa oled pikalt joogas käinud, saad kindlasti mõned põhiharjutused ise ette näidata. Oluline pole ju kõige meistritasemel omandamine, vaid koos ajaveetmine.

Puhkepäev

Foto: Pixabay

Öeldakse, et emaks olemine on töö, millest ei saa kunagi puhata. Tegelikult aga on ka kõige tublimal emal vaja endale puhkust lubada. Broneeri emale õhtusöök restoranis ja öö spaas, nii et ta ei pea muretsema ei söögitegemise ega kodu korrashoiu pärast. Maitsev hommikusöök kaunis kohvikus ning mõni meeldiv kehahoolitsus on kirsiks tordil.

Alternatiiv: puhkepäeva pakkumiseks ei pea ilmtingimata hotelli ja restorani minema. Kingi emale päev, kus ta saab rutiinist välja astuda ja ei pea millegi pärast muretsema. Hommikusöögi võid ise teha ning muidugi hiljem ka nõud ära pesta. Ema võib aga päev otsa tegeleda sellega, mida ta soovib – olgu selleks siis diivanil puhkamine või jalutuskäik pargis. Koduse spaa jaoks saad emale kinkida hea raamatu ja vannisoola ning sel ajal kui ta vannis lõõgastub, korista ise kodu, valmista maitsev õhtusöök ning kanna nooremate õdede-vendade eest hoolt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles