Kaua peab treenima, et saavutada õnnetunne?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tomas Anderson / PantherMedia / Tomas Anderson

Palju räägitakse, et treenimine aitab lisaks paremale vormile ka tuju tõsta ja stressi vähendada. Kaua peab treenima selleks, et heatujuhormoonide tase tõuseks?

Suurbritannias tehti uuring, milles uuriti treeningu ja vaimse tervise vahelisi seoseid. Selgus, et eufooria tunnet on võimalik saavutada kõigest kümne minutiga.

Täiskasvanud, kes treenisid kolm korda nädalas või rohkem, saavutasid treenides emotsionaalse kõrgpunkti üheksa minuti ja 44 sekundiga. Spordipsühholoog Michael Caulfield selgitab, et kuigi kiire elutempo juures on lihtne mõelda põhjuseid, miks mitte trenni jõuda, siis tegelikult on piir väga õrn, kust mõtteviis muutuma hakkab.

Need, kes treenivad regulaarselt, jõuavad eufooriatundeni kiiremini. Boonusena kõigile rannavormi pärast muretsevatele naistele - uuring näitas, et naised jõuavad ülima heaolutundeni koguni minut varem kui mehed. Osaliselt sõltub see ka treeningu tüübist. Jõusaalis käijad saavutavad õnnetunde kõige kiiremini (keskmiselt kuus minutit ja 36 sekundit), kirjutab Independent.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles