Eksperdid: just see on õige aeg abielluda, et suhe jääks püsima

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Me kõik oleme kuulnud lugusid paarist, kes tundis teineteist väga lühikest aega, abiellus siis ja on olnud koos igavesti. Kuid kas see on vaid linnalegend? Millal on õige aeg abielluda?

Emory instituudis korraldatud uurimus selgitas välja, et paarid, kes olid enne abieluranda sõudmist koos rohkem kui kolm aastat, lahutasid palju väiksema tõenäosusega kui need, kes olid koos olnud vaid aasta. Paarid, kes olid koos olnud kaks aastat, lahutasid 20 protsenti väiksema tõenäosusega ja need, kes olid koos üle kolme aasta, lahutasid 50 protsenti väiksema tõenäosusega.

Suhteekspert Jayne Ferguson sõnab, et kahjuks pole võimalik «välja kirjutada» õiget ajahulka, mis garanteeriks, et abielu jääb pidama. «Asi pole mitte tingimata ajas, vaid selles, kui palju te suhtesse selle algusest saadik panustate,» selgitab ta väljaandele news.com.au.

Ferguson ka hoiatab, et võib minna aastaid, enne kui saladused ja probleemid – näiteks perevägivald – välja tulevad. «On ohtlik öelda, et kui me oleme teatud aja koos olnud, siis me ilmselt jäämegi kokku. Tegelikult peaksid kõik paarid nägema vaeva, et teist inimest tundma õppida.»

Teine suhteekspert, Nikki Goldstein, ütleb, et inimesed, kes abielluvad kiirelt, kipuvad olema impulsiivsed ning selle tõttu on nad valmis kiiremini ka suhtest loobuma. Seega: selmet pea ees abiellu hüpata, võtke aega, et teineteisega rääkida ja teha kindlaks, kas olete samal lainepikkusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles