Kõige levinumad vead, mida kööki koristades tehakse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Köögi koristamine võib olla tõeline peavalu. Ilmselt on sinulgi ajaga tekkinud omad nipid, kuidas kiiremini köök korda saada. Ole kindel, et sa ei tee kiirustades neid levinud vigu.

Ära pese nõudepesukäsna nõudepesumasinas

Kuigi see tundub mugav ja hea idee, pestakse käsnas olevad bakterid ja mustus ülejäänud nõudele. Lisaks võib käsnas sisalduv pesuvahend põhjustada masinas pahandust.

Ära puhasta puhastusvahendit pindadelt liiga kiiresti

Tavaliselt pihustatakse pindadele puhastusvahendit, lastakse mõni sekund mõjuda ning seejärel puhastatakse lapiga pinnad üle. Tegelikkuses vajab vahend minut kuni kaks minutit aega, et oma tööd teha.

Ära pühi köögirätikuga toidujääke

Tihti haaratakse esimesena köögirätiku järele, et eemaldada mõnd plekki või jääke köögipinnalt. Rätiku sihitu kasutamine kogub hulganisti baktereid, mis materjalis paljunevad. Pea meeles, et sellisel juhul pead rätikuid märksa tihedamini pesema.

Ära unusta pesta korralikult ka sõela

Keedad pastat ning lased kiirelt sõelast läbi. Kas sõela ka hiljem korralikult puhastad? Kasuta kuuma seebist vett, et puhastada sõel jääkidest ja bakteritest.

Allikas: DailyMail

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles