Kool keelas lastel üksteise parimaks sõbraks kutsumise (1)

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wong Sze Fei / PantherMedia / Wong Sze Fei

Massachusettsi eelkooli laste vanemad on marus, kuna kool keelas lastel omavaheliste sõprussuhete defineerimise. Enam pole lubatud lastel kasutada väljendit «parim sõber».

Üks emadest, Christine Hartwell, rääkis Boston 25 News toimetusele, et tema nelja-aastane tütar tuli koju endast väljas, kuna õpetaja oli keelanud lastel üksteisele viidata kui parimale sõbrale. Hartwelli sõnul kardab laps nüüd teistega suhelda, kartes rikkuda keeldu.

Jahmunud ema otsis õpetaja jutule tuge ka eelkooli kodukorrast, kuid ei leidnud vastavaid eeskirju, kirjutab Independent. Kooli direktori jutule läinud ema vastuseid ei saanud. Hartwellile saadeti kiri, mille kohaselt tehti koolis uuring, et teise lapse parimaks sõbraks kutsumine võib kõrvalseisvaid lapsi haavata. «Meie kogemuse kohaselt võib põhjustada termin «parim sõber» lastes väljajäetud tunde,» seisis direktsiooni saadetud kirjas. Nende mure on, et laste hulgas tekivad grupid, kus osad on heidikud ja teised kambaliikmed.

Hartwell on asunud oma lapsele uut eelkooli otsima, kus laps saaks vabalt väljendada enda sõprussuhet teiste lastega. Ta sõnas, et soovib oma lapsele normaalset eelkoolikogemust.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles