Ameerika printsess Ivanka Trump

Neeme Raud
, ajakirjanik, New York-Tallinn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivanka Trump
Ivanka Trump Foto: Reuters / Scanpix

Üks Ameerika pisitüdrukute lemmiktegelasi on väike kapriisne Eloise, kes elas New Yorgi kuulsa Plaza hotelli sviidis, kus tema elu oli täis ootamatusi. Nagu ka ühel Ameerika lastefilmide lemmikul, üksi koju jäetud Macaulay Culkinil, kes New Yorki sattudes samuti sealsamas, Keskpargi-äärses Plazas seikles. Ivanka Trump võinuks lapsepõlves teha kõike sedasama, sest Plaza hotell kuulus sel ajal tema isale ja hotelli mitteametlik valitsejanna, kes selle 80ndatel taas hiilgama lõi, oli ta ema Ivana.

Trumpidest räägiti tollal kui New Yorgi «keiserlikust perekonnast», ja Ivanka isale-emale see silmanähtavalt meeldis. New Yorgi Queensi linnaosas, Manhattani eliidi silmis äärelinnas kasvanud isa ihkas üle jõe asunud Manhattanit vaadates – otsekui Jay Gatsby – seal suur tegija olla. Selle oreooli, küll mitte New Yorgi «vana raha» ringkondades, ta oma kullas ja karras läikivate hoonetega hiljem ka sai. Ivanka emale, Tšehhoslovakkiast põgenenud endisele suusasportlasele Ivanale (enne abiellumist Zelnickova) meeldis samuti kõik läikiv – just tema sisustas abikaasa heakskiidul pere 5. avenüül asuva kolmekorruselise korteri Louis XIV stiilis, mis, nagu nentis toona New Yorgi press, oli idaeurooplanna silmis ilmselt luksuse kehastus.

«Jah, nad tõepoolest poseerisid otsekui kuningas ja kuninganna,» kirjutas seltskonnaajakiri Vanity Fair. «Nad olid oma kõrgorbiidil ja särasid seal.» Kõik tundus võimalik, Trumpid olid kuldses linnas New Yorgis saavutanud kuldse staatuse.

Trumpi nähti teleekraanil pakkumas oma teeneid läbirääkimistel venelastega (seega olid venelased ta huviorbiidis juba ligi 40 aastat tagasi nagu nüüdki, kui Putin on peaaegu ainus poliitik maailmas, kelle kohta sageli mürgiste Twitteri-postitustega nõelaval USA presidendil ei ole ühtegi halba sõna). Ivana aga püüdis end meedias näidata «samal pulgal printsess Di, Madonna ja Elizabeth Tayloriga», märkis tollane Ameerika klatšikoluminite esinumber Liz Taylor.

Ivana ei varjanud, et oli põhjalikult uurinud Inglise kroonitud peade käitumist ning püüdis järgida nende malli – muidugi New Yorgi uusrikaste stiilis. «New York on väga karm koht,» nentis Ivana ise oma elust rääkides. «Aga ma olen ka kõva pähkel. Kui keegi mulle vastu nina annab, reageerin veelgi kõvema löögiga.»

Perre sündis kolm last ning Donald maksis naisele neist igaühe eest «preemiat» – 250 000 dollarit lapse kohta, sahistas press. Kuid nende laste lapsepõlv oli kuulsusest ja pidevast tähelepanust joobunud ema ja isa varjus üksildane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles