Mis saab Briti värskeima printsi nimeks?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuningakoda teatamas printsi sünnist
Kuningakoda teatamas printsi sünnist Foto: Aaron Chown / PA Wire/PA Images/Scanpix

Täna hommikul kell 11.01 tõi hertsoginna Kate ilmale tema ja prints Williami kolmanda lapse. Mis saab aga pisipoja nimeks?

Täna on Püha George'i päev, kes on ühtlasi ka Inglismaa kaitsepühak. Küll aga kannab juba Kate'i ja Williami vanim poeg George'i nime. Kihlveokontorites on käinud kibe pakkumine ning enne sündi arvati, et kui põnn peaks olema poiss, eelistasid panustajad nime Edward (8:1), ka Arthur, Frederick, Albert, James, Philip ja Alexander meeldivad inimestele.

Redbook aga vaatas ka Briti kuningakoja ajalukku ning reastas nimed, mida monarhid on senini enim eelistanud.

  1. Albert – prints Harry üks keskmistest nimedest, austuskummardusega kuninganna Victoria abikaasale.
  2. Henry – prints Harry pärisnimi, samuti mitmed kuningad on kandnud seda nime.
  3. Arthur – paljude printside nimi.
  4. Charles – seda nime on kandnud kaks kuningat ja kaks printsi.
  5. Edward – seda nime on kasutanud kuninglikus peres kaheksa meest, mis teeb sellest veelgi populaarsema nime kui Henry.
  6. Andrew – prints Charlesi vend kannab seda nime.
  7. Frederick – neli kuningas George’i on võtnud Fredericku oma keskmiseks nimeks, kuid ükski Frederick pole veel troonile jõudnud.
  8. William – esimene William oli tõenäoliselt ka kõige tuntum: William Vallutaja.
  9. James – Kate’i venna nimi, samuti on olnud troonil kaks valitsenud kuningat nimega James.
  10. George – tähenduslik nimi mitte vaid kuninglikule perele, vaid kogu Inglismaale. St George on Inglismaa kaitsepühak ja seda on kuningaperes kasutatud üheksal korral, kuus neist üheksast olid kuningad. Neist kuulsaim on kuninganna Elizabethi onu Edward VIII, kes loobus troonist, et abielluda lahutatud naisega Ameerikast, Wallis Simpsoniga.

Eelmisel nädalal aga vääratas korraks prints Williami keel ning ta mainis pärast meeleolukat jalgpallimatši, et tahaks oma lapse nimetada lemmikjalgpalluri, Jack Grealishi järgi. 

Prints jäi 22-aastase Graelishiga ka pildile, pärast Aston Villa mängu Cardiff City meeskonna vastu. «Ma nõuan, et mu lapse nimeks saaks Jack,» ütles prints ning seejärel, ilmselt tabades, et on liiga palju öelnud, lisas: «Või Jackie...»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles