Veidrad kuninglikud sünnikombed, mida hertsoginna peaks järgima

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Matt Crossick / Empics Entertainment

Täna hommikul sõitis hertsoginna Kate haiglasse, et ilmale tuua kuningliku pere kolmas laps. Siin on ülevaade, millistest kuninglikest nõudmistest peab naine last ilmale tuues kinni pidama.

1. Kuninganna peab olema esimene, kes uuest ilmakodanikust kuuleb

Rõõmusõnum peab esimesena jõudma kuningannani. Alles seejärel võivad värsked vanemad teate avalikkusele edastada. Käivad jutud, et prints William helistas krüpteeritud telefoniga kuningannale, kui prints George sündis.

2. Linnakõneleja teatab sündinud lapsest

Mitte rõõmsad vanemad ei saa olla need, kes suurt uudist avalikkusega otse jagavad. Nn linnakõneleja Tony Appleton teatas avalikkust ka printsi ja printsessi sünnist. See komme ulatub keskaega, mil teateid ei pandud kirja, vaid hõigati välja.

3. Kodused sünnitused on eelistatud

Traditsiooniliselt sünnitas kuninganna kõik oma lapsed Buckinghami palees. Printsess Diana murdis seda traditsiooni ja sünnitas enda lapsed Londoni Pühaku Mary haiglas. Ka Kate'i ja Williami lapsed on sündinud haiglas.

4. Isad on sünnitustoas keelatud

Sünnitamist nähakse kui vaid naiste silmadele mõeldud tegevust. Usutakse, et seda reeglit on pehmendatud pärast prints Charles'i sündi.

5. Ämmaemandad peavad vanduma diskreetsust

Ämmaemandad ei tohi avaldada ühtegi infokildu kuninglikust sünnitusest. Usutavasti oli printsi ja printsessi sünni juures kolm ämmaemandat.

Allikas: TheSun

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles