Fuhh! Räpakad harjumused, mis on üllatavalt paljudel inimestel

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov/Scanpix

Bakterite vältimine ei piirdu vaid tualetipoti ja uksenuppude puhastamisega. Tuleb välja, et inimesed ei pese teinekord ka kõige uskumatumaid esemeid.

Mulberrys Garment Care korraldas tuhande inimese seas küsitluse, et teada saada, millised on mõned nende kõige räpakamad harjumused. Kõige üllatuslikumalt selgus, et 18 protsenti meestest ja 10,5 protsenti naistest ei pese aluspesu... mitte kunagi!

Vastustest selgus, et kõige hooletumad on selles osas inimesed vanuses 18–24. Enamik neist (85 protsenti) tõdes, et viskavad alukad pessu vaid kord aasta või kahe tagant. 10,3 protsenti tunnistas, et ei pese neid kunagi, sama teatas 16 protsenti keskealistest.

Sellega rõvedad harjumused ei piirdu. 17 protsenti meestest ja 7 protsenti naistest avaldasid, et ei pese külalistele mõeldud voodipesu. Ka paistab siin eksisteerivat sooline lõhe. Naised näikse olevat tublimad voodilinade pesijad. 7 protsenti meestest ütles, et on viimase kuue kuu jooksul linu vaid korra pesnud, sama ütles vaid kolm protsenti naisi. 43 protsenti naistest pesevad voodilinu igal nädalal (31,6 protsenti meestest teeb sama). Mis veelgi hullem: 12 protsenti meestest ei suutnud meenutada viimast korda, mil nad voodipesu pesid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles