Just siis on abielupaarid kõige õnnelikumad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peter Werner / PantherMedia / Peter Werner

Abielu nõuab tööd ja vaeva. Kui ka sinu abielus on keerulisemad ajad, siis hiljutine uuring annab lohutust. Õnneks tuleb aeg, mil see kõik end ära tasub ning abielupaarid õnne saavad nautida.

Ajakiri Social Networks and the Life Course avaldas uurimuse, mille kohaselt on abielupaarid kõige õnnelikumad, olles koos olnud 20 või rohkem aastat. Pennsylvania ja Bringham Young ülikooli teadlased avaldasid, et pikalt koos olnud paarid tunnevad ühistest ettevõtmistest rohkem rõõmu kui paarid, kes naudivad alles pulmareisi.

Paul Amato ja Spencer James analüüsisid 2034 paari andmeid. Keskmise analüüsis osalenud naise vanus oli 35, meeste puhul 37. Uurimuse käigus leiti, et rahulolu abieluga langes esimese kahekümne aasta vältel ning seejärel stabiliseerub ja hakkab taas tõusma, kirjutab Independent. Teadlased ise usuvad, et tulemused peegeldavad aastatega süvenevat tänutunnet ning see avaldab mõju ka sügavama rahulolu tekkimisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles