Miks lühikestel naistel on keerulisem kaalust alla võtta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitriy Shironosov / PantherMedia / Dmitriy Shironosov

Kõrgete pindadeni ulatumine ja teistega sammu pidamine pole ainsad mured, millega lühikesed naised tegelema peavad. Tuleb välja, et see on ka täiesti teaduslik vabandus, miks sul võib olla keerulisem lisakilodest lahti saada.

Pikad naised kaotavad sama palju kilogramme kiiremini kui lühikesed. Ülekaalulisuse meditsiini assotsiatsioonist Craig Primack selgitab, et kõik taandub ainevahetusele: «Lühikestel naistel on aeglasem ainevahetus.» 

Keskmist kasvu naisel on ainevahetus 1400 kalorit päevas. See tähendab, et kui ta lamab terve päeva ainult voodis ning midagi ei tee, kulutab ta päeva jooksul ikka 1400 kalorit. Primacki sõnul on ta näinud, et kui naine on lühem kui 152 sentimeetrit, on tema päevane ainevahetuse kaloraaž 1200 kalorit. Samas mõni 177 sentimeetrit pikk naine põletab päevas mitte midagi tehes üle 1700 kalori. 

Ainevahetus näitab, kui palju vajab inimese organism päevas toimimiseks energiat. Ainevahetust saab kiirendada näiteks lihastreeningutega, kirjutab TheSun.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles