Kuidas kindlaks teha, kas päikesekreem on muutunud ohtlikuks?

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mauricio Jordan de Souza Coelho / PantherMedia / Mauricio Jordan de Souza Coelho

Kui sinulgi on kapis suve ootamas mitu päikesekreemi, pane hoolega tähele. Kaitsev kreem võib muutuda nahale hoopis ohtlikuks. 

Kõige lihtsam moodus on kontrollida päikesekreemi säilivusaega. Kui juhuslikult on läinud kreemi ümbris kuupäevaga kaduma, on teinegi moodus, kuidas teha kindlaks, et kreem nahale ohtlikuks pole muutunud.

Kreemid kestavad reeglina 12 kuud. Kui avamise kuupäeva ei mäleta, tuleks kindlaks teha, kas kreemi lõhn või konsistents on muutunud. Kui kreem lõhnab või näeb varasemaga võrreldes välja teistsugune, tasuks minna uue päikesekreemi järele, kirjutab Independent. 

Kasutades vananenud päikesevastas kreemi, on suur tõenäosus, et selle kaitseomadused on nõrgenenud või täielikult kadunud. See võib viia mõnusa rannapäeva lõpuks sind koju tõsise päikesepõletusega. Veelgi enam, vananenud kreem võib tekitada nahal reaktsioone, ärritades seda.

Päikesekreemi peaks hoidma kuivas, varjulises ja jahedas kohas. Otsene kontakt päikesega võib muuta ajaga kreemi omadusi ja toimet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles