Viie lapse ema õpetab: suur viga, mida emad teevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia blogija ja peagi viie lapse ema Constance Hall jagas oma kogemusi laste kasvatamisel. Tema sõnul teevad emad tihti ühte ja seda sama suurt viga.

Vanemad tahavad lastele kõige paremat. Seehulgas ka muretut lapsepõlve. Just sellepärast peituvad enamus vanematest emotsionaalselt keerulistel hetkedel vannituppa või varjavad seda oma laste eest muud moodi. Ka Hall tegi seda viga.

Vaatamata naise püüdlustele enda raskeid momente laste eest varjata, tabasid lapsed ta ühel päeval nutmas. «Nad lohutasid mind, panid oma väikesed käed õlgadele samal ajal, kui mina neile valetasin, et kõik on korras,» kirjutab naine blogis. «Ma sain abi, mul hakkas parem. Aga lapsed jäid samasuguseks.»

Naine märkas, et see üks moment oli muutnud lapsi mõistvamaks emotsioonide suhtes, et on okei olla haavatav. «Vaatasime nädalavahetusel kurba dokumentaalfilmi lastega ning kui minu ja tütre silmadesse kogunesid pisarad, pani poeg käed meie mõlema ümber, lohutades meid,» meenutab Hall. Hall mõistis, et laste jaoks oli normaalne näha emotsioone, nad polnud traumeeritud ema nutmisest, kirjutab Independent. Hall lõpetas enda postituse mõttega, et igal ühel on piirid ning laste nähes nutmine ei tee neile liiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles