Viis toitu, mida ei tohi panna mikrolaineahju (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikrolaineahi.
Mikrolaineahi. Foto: Fabrice Michaudeau/PantherMedia/Scanpix

Mikrolaineahi on kiire eluviisiga inimese tubli abimees, mis kuumutab toitu kiiremini kui ükski teine köögiseade. Päris kõike ei tohi aga sinna pista.

Brokoli

Brokolit ei saa mikrolaineahjus valmistada, sest see hävitab paraku väga suure hulga selle kasulikest toitainetest. Õnneks valmib brokoli kiiresti ka aurutades või kergelt praadides, kirjutab Pure Wow.

Rinnapiim ja rinnapiimaasendaja

Imetaval emal on kasulik piima välja lüpsta ja seda sügavkülmikus säilitada, et lapsehoidjal oleks emapiim kohe võtta. Küll aga peab meeles pidama, et rinnapiima või ka rinnapiimaasendajat ei tohi soojendada mikrolaineahjus, mis kuumutab seda ebaühtlaselt ja nii võib laps suu ära kõrvetada.

Kõike, mida on juba kord mikrolaineahjus kuumutatud

Iga soojendamise korraga väheneb toidu kvaliteet. Soojenda korraga vaid nii palju toitu, kui ära sööd. Lisaks tasub meelde jätta, et toidujäägid tuleb ära süüa nelja päeva jooksul.

Marjad-puuviljad

Tegelikult tohib neid küll mikrolaine ahju panna, kuid seejuures tuleb kindlasti meeles pidada, et marju ja puuvilju ei saa seal kuumutada tervetena. Kui niiskus ei pääse koore alt välja, võib vili katki lüüa ja ühtäkki on ahi moosi täis. Kõiksugu koorega puuviljad ja marjad tuleks enne mikrolaineahjus küpsetatamist katki lõigata.

Piprakaunad

Kui piprakauna mikrolaineahjus kuumutada, võib selles sisalduv kapsaitsiin (kemikaal, mis annab piprale iseäraliku terava maitse) õhku paiskuda ning seeläbi ärritada köögis olevate inimeste silmi ja hingamisteid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles