Malaisa moekriitik: üle 60 kilo kaaluvad inimesed ei tohiks moe-show'sid vaatamas käia

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Malaisa moekriitik Zaihani Mohd Zain sattus pahameele alla, kui soovitas, et üle 60 kilo kaaluvad inimesed võiks moeetendustele tulemata jätta. "Teie reied voolavad üle tooli. See on kõrvaistujale imelik ja ebamugav," kirjutas ta.

Zaihani Mohd Zain kirjutas enda Facebooki postituse (mis tänaseks juba kustutatud), et tal on ebameeldiv moeetendustel käia, kuna seal on üle 60 kilo kaaluvaid külastajaid: "Teie reied valguvad mööda tooli alla paremalt ja vasakult. See on nii imelik ja ebamugav kõrval istuvate inimeste jaoks. Mõistagi läks Zaini arvamusavaldus kiirelt internetis levima ning sõna on võtnud paljud, seehulgas ka moetööstuses töötavad nimed. Calvin Thoo kirjutas posituse küsides, kust võtab ta õiguse kommenteerida pluss-suuruses inimesi ning öelda, et nad ei tohi moe-show'dele tulla.

Zain on varemgi enda vastuoluliste kommentaaridega silma paistnud, kirjutab Independent. 2016. aastal antud intervjuus sõnas ta, et moodi armastavad inimesed peaksid jälgima enda taljet. "Kui sa armastad moodi ja riietumist, siis peaksid ka selle nimel ohvreid tooma," rääkis ta. "jälgi oma kaalu. Inimesed võivad öelda, et suurus ei loe, aga keda me siin lollitame? Muidugi loeb! Mis sa arvad, miks suured moemajad pluss-suuruses naisi ei otsi?"

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles