Viis reeglit, kuidas vähese rahaga viisakad tööriided kokku panna

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Midagi pole selga panna!
Midagi pole selga panna! Foto: Kirill Ryzhov/PantherMedia/Scanpix

Selleks, et kontoris hea välja näha, ei pea suuri summasid kulutama. Siin on ekspertide nipid, kuidas ka säästlikult elades viimistletud välimus saavutada.

Pane pea tööle

Võta oma igakuine eelarve ette ja arvuta välja, et sa ei kulutaks kuus üle viie protsendi sissetulekutsest riietele ja aksessuaaridele. Kui tavapoes ei õnnestu selle raha eest käia, tutvu taaskasutusega, kirjutab Oprah.

Panusta riiete potentsiaalile

Riideid valides tuleb mõelda kolmele kohale, kus saaksid iga ostetud riideeset kanda (boonuspunktid saad selle eest, kui leiad rõivale eesmärke nii töö- kui argipäeviti) ning sellele lisaks ka kolmele riideesemele, mis sul juba kodus olemas on, millega koos saad neid kanda. Püüa poodi minnes see nipp omale meelde jätta. Nii koosneb lõpuks su garderoob riietest, mida saab omavahel hästi kokku klappida ja mida on sobilik kanda erinevatel üritustel.

Mustrid mõtle pikemalt läbi

Üldiselt on loomamustreid, tikandeid ja kaunistusi soodsa hinnaga keerulisem teha, mistõttu ei maksa neid väga ihaldada inimesel, kel on väike eelarve. Seevastu täpid ja triibud kaunistavad ka soodsamaid riideid ja sobivad hästi kontorirõivastele.

Ära dekolteega liialda

Vali tööle sellised särgid, mille kaelaauk ei oleks rangluust rohkem kui 10 cm sügavam. Riietusruumis aseta oma käelaba rangluu alla, nii näed ära, milline on sobiv piir.

Arvesta ka rätsepa või õmbleja võimalusega

Kui sul on iseäralik kehaehitus ja poest on raske leida sobivaid rõivaid, siis tasub osta riie nii, et su keha kõige suurem osa mahuks sellesse mugavalt ära. Ülejäänu saab õmbleja juures sisse võtta. Siiski tasub enne uurida õmblejate hinnakirju, sest kui mõni töö on odavam (näiteks selliku või pükste lühemaks tegemine), siis keerulisemad muudatused on juba kallid ja ei tasu ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles