Märkamatu harjumus, mis lühendab su elu (1)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Sa võib-olla oled lugenud artikleid, mis kinnitavad selle tegevuse kasulikkust, kuid nüüd on aeg ümber mõelda.

Värskest uuringust selgub, et ka üks drink päevas võib märkimisväärselt su elu lühendada. Uuringu tarbeks analüüsiti 600 000 joojat ning leiti, et nädalas 5-10 alkoholiühiku tarbimine lühendab inimese elu tõenäoliselt kuue kuu võrra. Mida suurem alkoholitarbimine, seda lühem elu – need, kes joovad nädalas 18 või rohkem drinki, kaotavad elust viis aastat, kirjutab BBC.

Ekspertide sõnul seab uuring tugevalt kahtluse alla seni arvatu, et kerge alkoholitarbimine on meile kasulik. Teadlased leidsid, et alkoholitarbimise ülempiir on 12,5 ühikut nädalas – see on umbes viis õlut või viis pokaali veini. Aga nad lisasid, et igal juhul suurendab igasugune alkoholitarbimine südameveresoonkonna haiguste riski.

«Uuring näitab selgelt, et alkoholi joomisel pole mingeid tervisekasusid, mis ongi üldjuhul nii, kui asjad paistavad liiga head, et olla tõsi,» märkis Sheffieldi ülikooli meditsiiniprofessor Tim Chico, viidates varasematele uuringutele, nagu oleks punase veini joomine südamele kasulik.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles