Kohviveski ei suuda ära imestada: sõbranna istub netis, mees tõmbab ringi, aga suhe töötab!

Kohviveski
, uudishimulik koduperenaine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

«Isssand jumal, ma ütlesin sulle, et see on tavaline asi! Ta jättiski raseda naise sinnasamma ja siis läks ja pidutses stripparitega, nii et maa must!»

Esimese hooga ei saanud ma mitte mõmmigi aru. Mis asi on must? Ja kes kurat on Eestis nii loll, et läheb stripibaari pidutsema. John ükskord käis ülemuse sabas, ütles et nukramaid kohti annab välja mõelda, kus pole ei seksi, tantsu ega ka ilu. Parem juba loomaias kalu sööta.

«Iissand kui loll sa ka oled!» Sõbranna tõmbas kopsud õhku täis ja vaatas mulle otsa nagu kärnkonn kärbsele. Ja siis seletas puhisedes välja, kuidas keegi Khlõuii olla rase ja mees teda pettis. Ahah. Või et ookenatitagused kõmu- ja klatšikolumnid on meil ilma tegemas. Oma enda elu on liiga kerge, mis?

No ega tegelikult ju pole ja ma saan aru küll, miks mulle tundmatu teletähekese isikliku elu tragöödia sõbrannal silme eest virvendama võttis. Iga oma kolme lapse sünni ajal on tema kallis kaasake korraks tädiranda läinud. Tagasi on ka tulnud – kui lapsuke kenasti pooleaastane, sõbrannal raseduskilod maas ja järjekordselt kohale jõudnud tõdemus, et üksi on ikkagi kuradi raske. Ja sellest ka lepilik meel vahepealse gastrollikese suhtes.

Oleme tuhandeid kordi seda olukorda sõbrannaga diivaninurgas harutanud. Miks mees seda teeb? Kuidas nüüd edasi? Sõbrants kutti välja visata ei tihka. Noh, jah, raha toob ju kenasti sisse, aga ega ta eriti kena välja ei paista ja laste eest ei hoolitse üldse. Diivanikaunistus, kes isegi seda tööd väga teha ei taha.

Sõbranna väidab, et uuris mehelt otse, et kas ta ei arva, et taoline käitumine on lapseema suhtes väga ebaaus. Mees olla vastu kohmanud, et ei ole, hoopis loogiline on. Kõik ju räägivad, et seks on maailmas väga oluline. Tema läheb ja võtab seda seksi sel ajal, kui naine ei saa talle seda anda objektiivsetelt põhjustel – sünnitab ju – kuskilt mujalt. Ja siis tuleb tagasi. Pere terve. Mehe enda meelest aumeeste värk.

Lisaks ei pidada need silmarõõmukesed talle midagi täheldama. Need olla lihtsalt pruukimiseks, nagu käterätikud vannitoas. Ise nad muidugi seda ei teadvat – muidu ei antavat ju kätte. Aga kui ikkagi tunded tekivad? Mees hakanud selle küsimuse peale naerma ja ütles, et naine võiks tõesti vähem seriaale vaadata. Tundeid ei pidada olemas olema. Mis siis üldse on, küsis ehmunud naine. Kodu ja elamine on, vastas mees. Selline koht, kuhu on ropult aega, raha ja ühiseid lapsi investeeritud. Selle nimel tasub elada. Muu olla jamps.

On ju loogiline? Sõbranna otsustaski siis peale viimast korda, et õpib ka elama. Enda reeglite järgi, nii et ikka oleks armastust ka, isegi kui see kellelegi seriaalimaiku tundub. Tegi endale populaarsesse veebiportaali konto, valetas kaks korda nooremaks ning piltideks näppas Brasiilia amatöörpornokate veebist leitud ülesvõtted. Ja jäi ootama.

Noh, ega kaua tulnudki – laviin oli kohe kallal. Peibutuseks oli kirjas, et peib otsib erudeeritud vanemat härrasmeest, kes õpetaks hindama armastuse hingelisust. Saak olla ikka väga seinast seina, ent esindatud olevat ka need kuldsuud, keda sõbrants silmas pidas. Ning ta vannub, olla seda hinge ikka nii mõnestki kirjast lendlemas vaat et sinnasamma Brasiiliasse välja. Vastukaaluks saadab näitsik  mõned uued toplesspildid. Kohtuda noor uje neiu ju ei julge veel.

Sõbrants on aga õnnelik ja särab nagu vastvermitud münt. Mõni ime, 15 kilo maas ja uus soeng annavad oma osa. Ütleb, et teab küll, et need ilusad sõnad on kõik tema alter egole mõeldud, aga keda huvitab. Ikka on ilus kuulda. Põnev ka.

Mida aga mees asjast arvavat? Sõbranna turtsatas. Mees olla kuidagi ärevaks viimasel ajal mjuutunud. Tuleb jube vara koju, küsib kogu aeg, mis naine teeb... tüütu olevat juba veidi, ei saa igal ajahetkel minna oma alernatiivreaalsusesse hinge paitama. Ühel õhtul ollagi tabanud arvutikeraanil vilkuva kirjavahetuse, kui sõbrants käinud vannitoas lapsel tagumikku pühkimas.

No, kas tuli siis skandaal, piiksatasin põnevil. «Rumal,» lausus sõbranna etteheiva pearaputusega. «Tegin talle selgeks, et minu käik on väga loogiline. Tunded on tänapäeval inimesele sama olulised kui seks. Ja mina pean neid saama.»

Jäi uskuma? «No ei jäänud, hakkas midagi sokkima lahutusest, aga siis ma meenutasin, et kes siis sellepärast hakkab kodu lõhkuma. Kodu ja pere on ju veel tähtsamad. Ja et nii meil on ju kahe peal kõik asjad olemas: temal seks, minul tunded. Ja lisaks kindel katus mõlemalt poolt peakohal!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles