Kohvisõltlase tõdemus: ma ei kujutaks ilma kohvita oma elu ette!

Lugeja kiri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: StockSnap / CC0 Licence

«Kohv kuulub minu igapäeva ellu nagu lumesadu Eesti kevadesse (loe: joon/söön kohvi erinevates vormides iga päev),» kirjutab meile lugejamängu raames oma suhtest kohviga lugeja Katriin. 

«Hommik algab matcha-kohvijoogiga. Segan Aasiast kaasa toodud matcha-pulbri kuuma veega, seejärel valmistan kohvi, segan kohvi matcha'ga kokku ning lisan sooja piima. Kuna magusasõber ma ei ole, siis suhkrut ma joogile ei lisa. Matcha võib mõne inimese jaoks natuke kibeda võitu olla, aga siis võib kohvijoogi magusamaks muutmiseks juurde lisada roosuhkrut või mett.

Peale hommikust trenni ampsan energiavarude taastamiseks Fazeri tumedat kohvi-kardemoni šokolaadi.

Tööle jõudes suundun jällegi kohvimasina juurde. Arabica kohvi mandlipiima ja sutsu kaneeliga on mu lemmik.

Nädalavahetustel, kui on rohkem aega, valmistan sageli kohvibaasil küpsetisi. Üks parimaid viise nädalavahetust alustada ja pühapäeva hommikuid nautida on cappuccino pannkookidega. Pannkookide jaoks on vaja järgnevat:

  • 1,5 dl jahu (mulle meeldib enim kookosjahu)
  • 1 sl küpsetuspulbrit
  • 1,5 sl jahvatatud kohvipulbrit
  • 2 sl roosuhkrut
  • 1,5 tl soola
  • 1 muna
  • 1 klaas piima
  • 2 sl sulatatud võid

Kõigepealt tuleb kokku segada jahu, küpsetuspulber, jahvatatud kohv, roosuhkur ja sool. Seejärel lisada muna, piim ja sulatatud või. Järgmisena segada kõik koostisosas kokku ning pannile! Nii lihtne ongi!

Pannkookidele sobivad igasugused katted. Mina kasutan enim maapähklivõid, Kreeka jogurtit, värskeid marju, banaani või vahtrasiirupit.

Tegemist on väga maitsvate, kuid samas küllaltki tervislike pannkookidega. Sobivad nii kaalunumbrit jälgivatele inimestele kui maiasmokkadele.

Kohvisõltlasena ei kujuta mina igatahes oma elu kohvita ette.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles