Seksi 11 positiivset kõrvalmõju, millest juba täna õppust võtta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Enamasti ei ole seksimiseks vaja eraldi motivatsiooni koguda, aga kui seda on siiski puudu, siis siin on mitu head põhjust, miks juba täna kallimaga üks voodimaraton ette võtta.

Seks toob parema une. Orgasmil on võime su unetust ravida, kuna sellega vallanduvad endorfiinid, mis teevad uniseks. Pärast seksi tuleb paaril teineteise kaisus eriti mõnus uni.

Seks teeb nooremaks. Seksi ajal eralduva kasvuhormooni tõttu läheb nahk siledamaks, pehmemaks ja elastsemaks. Sa tunned end nooremana ja näed ka noorem välja.

Seks alandab vererõhku. Oksütotsiin omakorda aitab vererõhku alandada ja vähendab stressihormooni kortisooli mõju. Tänu sellele tunnedki end pärast seksi nii lõõgastunult.

Seks leevendab stressi. Naudingute kogemine vähendab stressi. Kui oled heas suhtes ja tunned end partneri käte vahel täiesti vabalt, siis mõjub seks tõhusa stressileevendajana.

Seks vähendab peavalu. Kui tunned end kehvasti, võib seksist abi olla. Heaoluhormoon oksütotsiin on täiesti arvestatav valuvaigisti ja teeb enesetunde paremaks.

Seks tugevdab immuunsust. Regulaarse seksuaaleluga meestel ja naistel on rohkem antikehasid ja tugevam immuunsüsteem.

Mida rohkem seksida, seda paremaks see läheb. Harjutamine teeb meistriks! Kui rohkem seksida ja oma keha tundma õppida, saad selgemini aru, mis sulle meeldib. Samuti õpid oma partnerile paremini naudingut pakkuma.

Seks teeb teid lähedasemaks. Olles füüsiliselt lähedased, muutute ka emotsionaalselt lähedasemaks. Naistel vallandub seksiga rohkem oksütotsiini, meestel aga dopamiini, mistõttu võivad naised kergemini pärast seksi ära armuda.

Seks stimuleerib aju. See võib sind isegi arukamaks teha! Tänu dopamiinile on kergem probleeme lahendada ja uut infot meelde jätta. Üllataval kombel parandab see ka su lõhnataju.

Seks teeb õnnelikumaks. Oksütotsiin on heaoluhormoon, mis sõna otsese mõttes teeb õnnelikumaks.

Seks teeb enesekindlamaks. Pärast head seksi tunned end hästi ja meeleolu paraneb. Pannes end haavatavasse olukorda, harjud ka rohkem alatsiolekuga ära ja tunned end oma nahas julgemalt.

Allikas: Thought Catalog

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles