Tellijale
Kana on lahe: sellest saab suurema vaevata kevadise argiroa või peenema peopala
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kana on kevadiselt kerge ja taldrikukaaslaste suhtes vähenõudlik,» kiidab kanaliha Britt Paju, toidublogija ja üks kanale pühendatud kokaraamatu «Potipirukast mangokarrini. Kana 50 imemaitsval moel» autoreid.
Tänu sellele, et kana on küllaltki neutraalse ja leebe maitsega, lubab ta endaga ette võtta hoogsamaid köögipiruette ning sobib rohkematesse roogadesse kui mõni muu linnuliha, nendib Britt Paju, kes oma toidublogi ja vastilmunud kanaraamatu tarvis on läbi proovinud kõige erinevamaid kanatoite kergetest salatitest, eksootilistest suppidest ja külluslikest potiroogadest suviste grillivarrasteni. Ka maitsepaleti suhtes pole kanaliha tema sõnul eriti pirtsakas: talle passivad ühtviisi hästi muraka- või tikrimarinaad, magusterav tšillikaste, ingver, sidrun, küüslauk, karri, piparmünt, koriander. Kes tahab eriti lihtsalt läbi ajada, saab läbi ka ainult soola ja pipraga.