Naise raske valik: kas anduda kirele või hoida abielu?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Antonio Guillen Fern?ndez/PantherMedia/Scanpix

«Ikka räägitakse sellest, kuidas abielumees või -naine petab. Kuid mida teha siis, kui teineteist on leidnud kaks inimest, kes on mõlemad abielus, neil on kaasad ja lapsed?» küsib naine Perekeskus Sina ja Mina nõustamiskeskkonnas.

«Nende vahel on miski mida ei saa sõnul seletada. Ei, nad ei ole sekspartnerid, kuid mõlemad on teineteise meelel ning iha ja kirg on tegelikkuses olemas.

Vahel nad ei näe teineteist aastaid, kuid siis kohtuvad ning kõik on jälle nii, nagu poleks päevagi mittenägemisel vahet olnud. Nad võivad vabalt rääkida oma kaasadest ja lastest. See ei neid ei häiri.

Neil hetkedel võib juhtuda, et jagatakse suudlusi, kuid sellega see piirdub. Nad hoiavad ennast mõlemad tagasi, et mitte teineteisele anduda. See, kuidas nad on teineteise jaoks olemas, on müstiline.

Peale neid hetki ei tunne nad süüd ei iseenda ega teiste ees, sest see tundub nii loomulik ja õige. 

Kas võtta kokku julgus ja hakata käima ühist rada või eladagi neis hetkedes? Kas teineteist on leidnud hingesugulased?»

Vastab pereterapeut, Gordoni perekooli koolitaja Tiina Teska:

«Kirjeldate oma kirge inimese vastu, kes ei ole teie kaasa. Otsite vastuseid, mida teha edasi ja kas muuta olukorda või mitte.

Tõepoolest, sellisel juhul on küsimusi õhus palju. Eelkõige soovitan aga uurida oma praegust suhet. Miks on läinud nii, et te ei ole oma praeguse kaaslasega lähedane? Või siiski olete lähedane, kuid hing ihkab põnevust ja värskust? Uurige oma suhetes olemasolevaid mustreid. Alustage juba lapsepõlvest ja ehk isegi oma vanemate suhtemustritest. Kerige aega justkui tagasi ja ka edasi. Näiteks, milline on suure tõenäosusega teie suhe (milliseid tundeid tekitab), kui olete koos oma praeguse kaaslasega või siis selle müstilise teisega 5 aasta pärast või 15 aasta pärast. Kas võib olla ka nii, et see müstiline teine kaotab oma salapära ja võlu peale seda, kui hakkate lahendama argiprobleeme, kes lapsi lasteaeda-kooli viib, kes lastevanemate koosolekule jõuab, kes kodus koristab või vanematele kevadistele heakorrastustöödele appi tõttab? Kellega koos lähete te lapse ülikooli lõpetamisele, kellega veedate aega, kui lapsed juba kodust lahkunud?

Kui olete endalt küsinud hästi palju ja ausaid küsimusi, siis saate kasutada imerelva – rääkimist. Uurige, kas teie müstiline kireobjekt oleks üldse huvitatud olukorra muutmisest, kas teie praegune kaaslane võiks olla huvitatud oma suhte põnevamaks ja mängulisemaks muutmisest? Peale teie enda ei ole siin maailmas ühtegi teist inimest, kes saaks teile öelda, mis on teie seisukohast õige ja mis vale. Vaid teie ise saate teha otsuse, kuidas jätkata. 

Abi ja tuge võiks siiski olla neutraalsest psühholoogilisest nõustajast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles