9 märki, et pulmad tuleks ära jätta

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Selmet panna kogu energia pulmade planeerimisse, on kihlunutel mõistlik võtta hetk ja oma suhtes inventuuri teha, enne kui sammud altari ette seada.

HuffPost toob välja üheksa ohumärki, mis on pereterapeutide sõnul piisavalt tõsised, et pulmad edasi lükata. Kui asjad ei parane ning te suhet korda ei saa, oleks ehk tark abiellumist üldse mitte kaaluda.

1. Ta paneb pidevalt teiste inimeste plaanid ja vajadused sinust esikohale. Kas su kallim tühistab pidevalt plaane sinuga, kui sõbrad välja kutsuvad? Või teeb töökõnesid, kui tähistate sinu sünnipäeva? Kui nii, siis võib see olla märgiks, et sa pole partneri jaoks piisavalt tähtis.

2. Ta ei suhtle hästi. Selle asemel, et pidada sinuga maha produktiivne vestlus mõnel raskel teemal - olgu selleks siis seks, pereküsimused või raha - su partner vaid tülitseb, vaidleb või väldib kogu teemat täielikult. Kui te ei saa ausalt ja rahulikult asjadest rääkida, siis ei ole ka suhtel pikka pidu.

3. Ta on sind petnud. Afäär ei ole ilmtingimata asi, mis peaks tähistama suhte lõppu. Kui su partner siiralt kahetseb ja on valmis enda kallal töötama, siis on see hea märk. Enne abielusadamasse tüürimist tasuks aga kindlasti ka lähemalt uurida, mis olid põhjused, miks petmine üldse aset leidis.

4. Ta ei seksi enam sinuga. Suhte edenedes on normaalne, et teie seksiisu kõigub, kuid mis loeb, on see, et te saaksite rääkida, kui tekib mure. Kui su partner ei võta su muret tõsiselt või keeldub seksiprobleemidest rääkimast, siis on ka ebatõenäoline, et need probleemid maagiliselt jah-sõna öeldes kaovad.

5. Tal on sõltuvushäire. Jällegi ei pruugi alkoholi-, narkootikumide- või hasartmängusõltuvus olla miskit, mis suhte lõpetaks - kui su partner on tõesti pühendunud paranemisele. Kuid kui sõltuvushäirega ei tegeleta, paneb see suhte proovile. On ka naiivne loota, et sa saad ise kedagi terveks ravida, kes abi ei taha.

6. Ta on hiljuti läbi teinud suure elumuutuse. Olgu selleks karjäärimuutus, kolimine, haigus või vanema surm - need ei ole põhjuseks pulmi ära jätta, kuid vähemalt võiks kaaluda asja edasi lükkamist. Püüda ehitada maja kõikuvale pinnasele pole kunagi hea mõte.

7. Ta on kontrolliv ja emotsionaalselt ebastabiilne. Meil kõigil on häid ja halbu päevi ning viimasel juhul ei ole me kindlasti iseenda parimad versioonid. Aga kui halb käitumine on partneri juures pigem reegel kui erand, siis on tegemist olulise ohumärgiga.

8. Tal on probleeme vaimse tervisega. Vaimse tervise häired on väga levinud, kuid kui su kallim elab parasjagu läbi väga rasket episoodi, siis võib pulmade korraldamise stress ta murda.

9. Ta hoiab su eest saladusi. Kas ta ütleb sulle, kui on rahahädas või käis eksiga lõunal? Või arvab ta, et need on pisiasjad, mida on targem endale hoida? Oma pangepanekuid on raske omaks võtta, see nõuab ausust ja julgust olla haavatav. Kui lõppeks tähendab koos vigadest üle saamine, et suhe on rajatud tugevale vundamendile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles